Суп з рибних голів
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше ми смажимо рибу без голови, тому рибний суп з голів стане прекрасним варіантом її використання.
Суп можна зварити з будь-якого виду риби (голів) з додаванням овочів і крупи. Найчастіше використовується пшоно, манна крупа або перлова.
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Рибні голови - 2-3 штук
- Манна крупа - 50 грам
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Приготуємо продукти для супу. Всі овочі вимити і почистити. Рибні голови потрібно ретельно опрацювати, зняти всюди луску, видалити зябра, добре промити від крові.
2. Ріжемо овочі для супу.
3. У холодну солону воду кладемо рибні голови і варимо 10 хвилин.
4. У рибний бульйон кладемо овочі. Варимо ще 15-20 хвилин.
5. Всипаємо тонкою цівкою манну крупу і постійно заважаємо суп, щоб манка не взяв грудочками. Варимо ще 5 хвилин.
6. В кінці варіння додаємо дрібно посічену зелень. Проварюємо 1 хвилину і вимикаємо суп.
7. Суп з рибних голів готовий. При варінні супу врахуйте сорт риби, з жирних сортів вийде більш калорійне суп. Приємного!