Рецепт Холодець з голів товстолоба фото

Холодець з голів товстолоба
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Товстолобик
Вегетаріанське харчування
На обід
Холодець
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Рецепт приготування заливного з голів товстолоба. Дуже мало калорій, і дуже смачне, весняне блюдо.

Опис приготування:

Для гарного функціонування суглобів і хрящової тканини це блюдо дуже корисно. Чи не дороге в приготуванні і дуже смачне. Голови товстолоба - основне становить страви.

  • Пучок Петрушки - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Морква - 1 штука
  • Сіль - - За смаком
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Голови товстолоба - 1.5 кілограма
  • Корінь петрушки - 50 грам
  • Перець горошком - 10 штук
  • Корінь селери - 100 грам
  • Лавровий лист - 5 штук
холодець з голів товстолоба - фото крок 1
1. Розрізаємо на половинки голови товстолоба (заздалегідь видаляємо зябра, коли чистимо рибу), під проточною водою промиваємо доти шматки голів, поки не стане чистою вода.
холодець з голів товстолоба - фото крок 2
2. Тепер займемося овочами. Очистимо морква і цибуля, потім почистимо коріння петрушки і селери. Невеликими кубиками нарізаємо коріння: побільше нарізаємо селеру, петрушку і моркву нарізаємо трохи дрібніші.
холодець з голів товстолоба - фото крок 3
3. У каструлю викладаємо риб'ячі голови, і заливаємо холодною водою, після того як вода закипить, знімаємо піну. Потім потрібно зменшити вогонь, додаємо корінці і цибулю, після чорного перцю і лаврового листа. Варимо приблизно хвилин тридцять. Після видаляємо цибулю і коріння, і додаємо сюди зелень.
холодець з голів товстолоба - фото крок 4
4. Коли охолола риба, видаляємо з неї кістки, і в форми складаємо м'якоть. Проціджуємо бульйон, і потім його трохи подсаливаем. Желатин додаємо в теплий бульйон, підігріваємо і проціджуємо. Заливаємо бульйоном рибу і, прибираємо, наприклад, балкон, а потім прибираємо його в холодильник. Блюдо готово.

Схожі рецепти