Холодець з голів товстолоба
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування заливного з голів товстолоба. Дуже мало калорій, і дуже смачне, весняне блюдо.
Для гарного функціонування суглобів і хрящової тканини це блюдо дуже корисно. Чи не дороге в приготуванні і дуже смачне. Голови товстолоба - основне становить страви.
- Пучок Петрушки - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 1 штука
- Сіль - - За смаком
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Голови товстолоба - 1.5 кілограма
- Корінь петрушки - 50 грам
- Перець горошком - 10 штук
- Корінь селери - 100 грам
- Лавровий лист - 5 штук
1. Розрізаємо на половинки голови товстолоба (заздалегідь видаляємо зябра, коли чистимо рибу), під проточною водою промиваємо доти шматки голів, поки не стане чистою вода.
2. Тепер займемося овочами. Очистимо морква і цибуля, потім почистимо коріння петрушки і селери. Невеликими кубиками нарізаємо коріння: побільше нарізаємо селеру, петрушку і моркву нарізаємо трохи дрібніші.
3. У каструлю викладаємо риб'ячі голови, і заливаємо холодною водою, після того як вода закипить, знімаємо піну. Потім потрібно зменшити вогонь, додаємо корінці і цибулю, після чорного перцю і лаврового листа. Варимо приблизно хвилин тридцять. Після видаляємо цибулю і коріння, і додаємо сюди зелень.
4. Коли охолола риба, видаляємо з неї кістки, і в форми складаємо м'якоть. Проціджуємо бульйон, і потім його трохи подсаливаем. Желатин додаємо в теплий бульйон, підігріваємо і проціджуємо. Заливаємо бульйоном рибу і, прибираємо, наприклад, балкон, а потім прибираємо його в холодильник. Блюдо готово.