Суп з курячим фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Скоро весна! А навесні хочеться що-небудь легкого, а для мене прозорі супи - ідеальний варіант! Овочевий суп з курячим фаршем виходить дуже поживним, смачним і легким!
Спочатку відправляємо в бульйон моркву, потім фрикадельки і вже потім решту складових. Суп вариться швидко і виходить дуже смачним. Дуже хороший він при застуді.
- Морква - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Чилі мелений - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Курячий бульйон - 1, 5 L
- Курячий фарш - 300 грам
- Горошок - 50 грам
Самий «довгограючий» інгредієнт у нас морква, тому з неї і почнемо. Залежно від розміру ріжете її цілу на кільця в 5-8 мм або спершу вздовж навпіл.
Дрібно рубаємо 3 зубчики часнику і цибулину.
На оливковій олії в каструлі обсмажуємо половину цибулі і часник до впевненої рум'яності.
Як тільки дочекалися потрібного моменту - заливаємо курячий бульйон і закидаємо морква. Якщо бульйону немає - лийте просто холодну воду і якісь спеції і трави.
Приступимо до фрикадельок. Решта 2 зубчики часнику видавлюємо в миску. Якщо такого гаджета у вас немає - просто дуже дрібно наріжте.
Туди ж додаємо лук, гострий перець і мускатний горіх. Слідом фарш, все добре перемішуємо.
Змочіть руки у холодній воді і формуйте з отриманого фаршу маленькі кульки в 1 см діаметром.
Коли вода почне закипати, зменшіть вогонь і закидайте тюфтельки. Намагайтеся занурювати їх в різні місця каструлі, так вони не злипнуться між собою і швидше схопляться. Дуже швидко вони спливуть.
Тепер все просто - іноді знімайте пінку ложкою з поверхні супу. Без фанатизму) Періодично ножем проколюйте морква. Як тільки вона стала досить м'якою для вас, засинайте горошок.
Варіть ще хвилини 2 і вимикайте вогонь. Накрийте кришкою і дайте постояти супу хвилин 20. Подавайте зі свіжим хлібом, ідеально - грубі шматки батона.