Суп з кукурудзою
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і незвичайний суп з кукурудзою пропоную приготувати в мультиварці. Якщо такої техніки немає - все готується за таким же принципом, тільки на звичайній плиті. Бульйон можна приготувати окремо.
На смак цей супчик дуже легкий і трохи незвичний. Я готувала його в мультиварці, а значить всі інгредієнти закладала разом і варила в режимі "гасіння" 90 хвилин. Ще один момент - кукурудзу можна брати свіжу, а можете консервовану, але тоді злийте сік і промийте її. За смаком суп буде трохи відрізнятися. Є ще один секрет - додавання особливих трав. Яких? Читайте нижче в рецепті.
- Кукурудза консервована - 200 грам (можна свіжу або заморожену)
- Окіст курячий - 1 штук
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 1 штук
- Яйце - 2 штуки
- Шафран - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 чайних ложок
- Спеції та зелень - За смаком
1. Довгий час не наважувалася приготувати цей суп, а даремно. При наявності мультиварки він готується півтори години. З м'яса я вирішила взяти курку, щоб ще скоротити час на приготування.
2. Кукурудзу потрібно промити кип'яченою водою (від соку). Якщо ви використовуєте свіжу або заморожену - будь ласка. Я люблю з банки тому, що в ній трохи інший смак. Викладаємо в чашу мультиварки м'ясо, овочі і додаємо сіль і спеції. Шафран дуже добре доповнює смак кукурудзи в супі, тому рекомендую його обов'язково додати.
3. Заливаємо все інгредієнти гарячою водою до позначки, закриваємо кришку і включаємо режим "гасіння" з 90 хвилин. Тепер можете зайнятися своїми справами, а за суп буде відповідати сучасна техніка.
4. Поки вариться суп, збийте в мисці два яйця. Для 10 хвилин до готовності влийте тонким струменем і постійно помішуйте.
5. У цей момент я додаю зелень і лавровий лист. Ще 10 хвилин гасіння і ваш суп буде готовий!
6. Коли суп трохи настоїться - подавайте його в гарячому вигляді.