Суп з кропивою
(покроковий рецепт з фото)
З кропиви можна приготувати багато смачних, а головне корисних страв: borshti, супи, салати, оладки і багато іншого. Також суп з кропивою, сметаною і яйцями, який вгамує голод в жаркий спеку.
Цей суп з кропивою можна починати готувати в квітні і продовжувати все літо. Я навіть заготовлювала кропиву на зиму, щоб в холодну пору балувати себе таким корисним супчиком. Влітку його можна їсти холодним, але тоді готувати краще на воді або овочевому бульйоні. Отже, дивіться, як приготувати суп з кропивою. Готується він дуже швидко і легко!
- Картопля - 3-5 штук
- Бульйон - 2, 5 L (будь-який: м'ясний або овочевий)
- Морква - 1 штук
- Яйця круто - 3-4 штуки
- Кропива - 200 грам
- Зелень - 1 За смаком
- Крем - 1 За смаком
- Сіль - 1 За смаком
1. Як відомо, кропива - комора вітамінів. Наприклад, в ній вітаміну С в 2 рази більше, ніж в чорній смородині. Цей суп найчастіше готують навесні, коли йде активний збір кропиви, але і влітку цей супчик припаде до смаку (його можна подавати і холодним).
2. Нарізаємо картоплю і моркву. Спосіб нарізки вибирайте будь-який.
3. У мене залишався м'ясний бульйон (я варила яловичину на салат), тому я вирішила його використати для приготування цього чудового супу. Його можна готувати і на воді: заощадите час, і суп вийде легким. Надішліть овочі в бульйон і посоліть за смаком.
4. Тим часом нам потрібно підготувати кропиву. Збираючи кропиву, обривайте тільки верхівки (перші 4 листочка) і обов'язково вдягайте рукавички, щоб не "обпектися" . Відразу кропиву потрібно обдати окропом, після чого замочити в холодній воді хвилин на 10 (щоб опустилася на дно весь пил і бруд). Воду не сливайте, щоб пил знову не потрапила на листочки, а просто витягніть акуратно з води саму кропиву.
5. Наріжте кропиву і зелений лук (можна будь-яку зелень за смаком).
6. Коли картопля звариться, надішліть кропиву в бульйон і варіть ще 5-7 хвилин.
7. Відваріть заздалегідь яйця круто і подавайте їх разом з супом, нарізавши на половинки. Сметану також подавайте в тарілці з супом.