Суп з кропиви
(покроковий рецепт з фото)
Весна - пора молодої зелені, а значить і смачних весняних блюд, з цієї зелені приготованих. Так чому б не спробувати легкий весняний суп з кропиви? Це смачно і неймовірно корисно!
Готувати суп з кропиви потрібно обережно, адже нікому не хочеться отримати пухирі на руках, тому моя вам порада - запасіться гуязиками рукавичками. Але! Результат того ще як варто. Легкий весняний супчик порадує всю родину. Ну а про то, як корисна кропива, я навіть не буду згадувати. Однак не варто збирати кропиву в місті, особливо біля дороги. Прогуляйтеся по лісі або привезіть пекучу траву з дачі. Заодно і повітрям подихати Ну що, можна приступати до приготування супу з кропиви. Читайте рецепт супу з кропиви з фото!
- Кропива - 1 пучок
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- Картопля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Макарони - 0, 5 склянки
- Вода - 1, 5 L
- Сіль - За смаком
1. Приготуйте продукти для супу. Вимийте ретельно овочі і всю зелень, в тому числі і кропиву. Мити і різати її краще в гуязиках рукавичках, обережно, вона може обпалити руки. Воду для супу доведіть до кипіння, приправити сіллю.
2. Очищені овочі поріжте дрібно: цибуля і картопля - кубиками, морква - брусочками (або скористайтеся великої теркою).
3. У киплячу воду або бульйон додайте овочі, проваріть їх 10 хвилин.
4. Додайте в суп макарони, варіть ще 7 хвилин при слабкому кипінні.
5. Вимитого зелені дайте добре стекти, поріжте її не надто дрібно.
6. Додайте в суп зелень, проваріть ще 2-3 хвилини - і суп готовий. Зніміть його з вогню.
7. Готовий суп з кропивою повинен трохи настоятися, щоб придбати насичені смак і колір. Подавайте суп зі сметаною, вареним яйцем або просто так. Суп з кропиви можна варити на воді або м'ясному бульйоні.