Суп з кропиви з тушонкою
(покроковий рецепт з фото)
Кропива цінується не тільки в медицині і косметології, але і в кулінарії. Навесні, вона "прокидається" раніше щавлю. У ній величезна кількість вітамінів, тому саме час зварити корисний суп.
Важливий момент в рецепті - не перетримати на вогні. Тому всі продукти підготуйте заздалегідь, чистий, наріжте. Також замість пшона, ви можете взяти рис або гречку, але все крупи необхідно зварити перед додаванням кропиви.
- Кропива - 1 пучок (великий)
- Консервований - 1 банку
- Картопля - 5-6 штук (середніх)
- Пшоно - 3-4 Ст. Ложок
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середні)
- Яйце - 3 штуки (відварне)
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком (мелений
)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Закип'ятіть воду. Картопля наріжте кубиком і опустіть у воду. Варіть на середньому вогні до напівготовності.
У сковороді розігрійте жир і бульйон від тушонки і тушкуйте нарізану цибулю. Коли цибуля стане прозорою, dobavte м'ясокомбінат, перемішайте і добре прогрійте. Зніміть з вогню.
До напівготовому картоплі додайте промите пшоно і проваріть 7-8 хвилин після закипання.
Підготуйте кропиву. Переберія, приберіть сміттєві листочки, помийте, обірвемо стебла (будуть потрібні тільки листочки) і обдайте окропом, струсіть зайву вологу.
Листочки кропиви наріжте довільно.
До картоплі з пшоном додайте тушонку, доведіть до кипіння.
Додайте листя кропиви.
Щоб максимально зберегти корисні речовини, відразу ж додайте подрібнене яйце. Доведіть до кипіння, потримайте 3 хвилини максимум, зніміть з вогню.
Суп подавайте зі сметаною, свіжими овочами і житнім хлібом. Смачного!