Суп з цвітної капусти з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Смачний суп з цвітної капусти з рисом просто ідеально підходить для холодної погоди. Вегетаріанський суп легкий в приготуванні і його варто включити в буденне меню. Подивіться, як його приготувати.
Цей суп виходить ситним і густим за рахунок додавання суцвіть цвітної капусти і рису. Овочевий бульйон можна замінити курячим або м'ясним. Подайте такий суп, посипавши нарізаною свіжою зеленню, пластівцями перцю чилі, обсмаженою беконом, сухариками і додавши вершки або сметану. Після подрібнення в блендері, цей суп можна заморозити про запас до 3-х місяців.
- Цвітна капуста - 1 штука (невелика)
- Суміш длиннозерного і чорного рису - 1/2 склянки
- Лук-пориста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Благословення - 270 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Бульйон овочевий - 4 склянки
- Приправа "карри" - 1, 5 чайних ложки
- Зіра мелена - 1 Чайна ложка
- Молоко - 1 Склянка
- Сир твердий - 60 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Всі овочі почистіть, промийте під проточною водою. У каструлі відваріть рис з додаванням вершкового масла.
Готовий рис.
У товстостінній каструлі або казанку розтопіть вершкове масло на середньому вогні, додайте нарізану цибулю-порей і подрібнений часник. Обсмажуйте овочі близько 3-х хвилин, помішуючи, поки порей не стане м'яким.
До цибулі-порею додайте суцвіття цвітної капусти, захід, нарізаний кубиками, каррі і зіру. Все перемішайте і готуйте 1 хвилину.
Влийте гарячий бульйон, додайте сіль і перець. Доведіть суп до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть суп протягом 12-15 хвилин, поки овочі не стануть м'якими.
Перекладіть половину супу в блендер і подрібніть до однорідної маси. Поверніть суп-пюре в каструлю з рештою супом і перемішайте.
Додайте в суп відварений рис, молоко і тертий сир. Прогрійте суп ще 1 хвилину, поки сир не розплавиться.
Подайте суп з цвітної капусти з рисом гарячим. Смачного!