Суп з цвітної капусти в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Я часто варю супи на обід. Перші страви не варто недооцінювати. Це відмінний спосіб нагодувати сім'ю ситно і корисно. Ось, як приготувати суп з цвітної капусти в мультиварці.
Суп з цвітною капустою можна робити м'ясної і пісний. В даному випадку я вирішила розбавити постність капусти куркою. Це поєднання підкреслить смак супу, але не позбавить його м'якості. Цвітну капусту можна класти цілими суцвіттями, а можна її відварити і перемолоти в блендері. Тоді у вас вийде суп-пюре. А з додаванням вершків або сметани ви вже приготуєте крем-суп. Ось такі метаморфози!
- Кольорова капуста - 500 грам
- Курка - 500 грам
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Олія соняшникова - 30 грам
- Зелень - За смаком
Почнемо, мабуть, з цвітної капусти. Моєму її і розбираємо на суцвіття. Я вирішила її не кришиться, тому переберу її гарненько, щоб суцвіття були більш-менш однакові. Подрежим тільки товсті стебла.
Чищу моркву і ріпчасту цибулю. Лук рубаємо кубиками або півкільцями. Морква можна потерти на тертці або нарізати дрібними пластинками. Відкриваю мультиварку. Включаю режим "жарка" і наливаю рослинне масло. Пасерую морква з цибулею хвилин 10.
Поки пасерують овочі, займуся картоплею. Потрібно його помити, почистити і ще раз промити. Нарізаю картоплю суповими кубиками. Кладу її в холодну воду в очікуванні своєї черги. Обов'язково потрібно промити курку. Цілу в суп я не покладу, це багато. Досить пари стегенець.
Перекладаю обсмажені овочі в окремий посуд. Наливаю в ємність мультиварки воду, кладу туди підготовлені частини обробленої курки. Закриваю мультиварку, ставлю режим "варка" або"& Quot Суп. Не забувайте перевіряти суп під час варіння. Потрібно обов'язково знімати піну. Через годину кидаємо картоплю і цвітну капусту. Кладемо сушену зелень, сіль і лавровий лист.
Овочі варяться хвилин 30-40. Якщо вони дрібно порізані, то і того менше. Вимикаємо суп і розливаємо по тарілочках. Можна подати сухарики і сметану. Смачного!