Суп сирний з грінками
(покроковий рецепт з фото)
Зізнатися, я дуже люблю сир. Як шкода, що останнім часом він став таким дорогим. Але іноді я все ж балую себе смачним супчиком. А як приготувати суп сирний з грінками, я зараз розповім.
Сирний суп можна готувати на молоці, вершках або просто на воді. Якщо ви додаєте плавлений сир у великій кількості, вам, скоріше всього, не варто солити суп, ну, або користуйтеся сіллю дуже обережно. Особливо, якщо додаєте фету або подібний сир. Там міститься величезна кількість солі. Не переборщити!
- Молоко - 1 літр
- Сир плавлений - 100 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Хліб - 300 грам
- Картопля - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Вода - 1 літр
Підготуємо овочі. Картоплю і цибулю почистимо від шкірки і нарізаємо, як ви зазвичай це робите для супу. Наливаємо в каструлю молоко навпіл з водою, нагріваємо. Коли піде пар, можна додавати картоплю.
Розігріваємо сковорідку. Наливаємо соняшникової або оливкової олії і обсмажуємо цибулю. Потім, підсипає борошна. Смажимо на середньому вогні, помішуючи, хвилин 5-7.
Перекладаємо зажарку з сковорідки в каструлю, включаємо дуже маленький вогонь. Дістаємо плавлений сир, викладаємо його ложкою в майбутній суп. Кладіть сиру стільки, скільки вважаєте за потрібне. Тут все залежить від смаку.
Беремо чисту сковорідку, починаємо робити грінки. На дрібній тертці трьом часник. Наливаємо в сковороду масло, podsalivaem-нулики podperchivaem, як вам подобається. Нарізаємо хліб на кубики. Я взяла білий, тому що він у мене був вже залежаний. Обсмажуємо шматочки в часниковому маслі до рум'яності.
Вимикаємо суп. За бажанням додаємо нарізану свіжу зелень. Натираємо сир на тертці, посипаємо їм порцію гарячого супу безпосередньо в тарілці. Додаємо в суп грінки, їх також можна подати окремо. Смачного!