Суп із запеченої цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Суп з запеченої цвітної капусти має приємний і ніжний смак. Він обов'язково сподобається вегетаріанцям і всім любителям овочів. Готується суп на основі овочевого бульйону.
Овочі зберігають більше своїх вітамінів саме в запеченому вигляді, а не в вареному. Тому навіть для супу я віддаю перевагу овочі запікати. Спробуйте суп з запеченої цвітної капусти, він має ніжний приємний смак. Так само суп дуже ситний. Готувати його не складно, поки запікаються овочі, ви можете приступити до гарячого, яке подасте після супу. Або ж зробити салат. Обов'язково посипте перед подачею суп з запеченої цвітної капусти сиром Моцарелла, він розплавиться в гарячому супі, наситить смак і додасть приємний аромат.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Овочевий бульйон - 2-3 склянок
- Сир Моцарелла - 75-100 грам
- Листя чебрецю - 3-4 штук (для прикраси)
- Качан цвітної капусти - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Помийте кольорову капусту і просушіть.
Розріжте качан цвітної капусти на кілька маленьких шматочків, полийте їх оливковою олією, приправити сіллю, поперчіть.
Розкладіть кольорову капусту на деку, покритому пекарської папером або фольгою для випікання. Випікайте в розігрітій на 180 градусів духовці 30 хвилин.
Запечену кольорову капусту складіть в блендер (але не всю, залиште кілька шматочків для прикраси супу), залийте гарячим овочевим бульйоном і гарненько збийте. У вас вийде смачний гарячий суп з запеченої цвітною капустою. Перед подачею прикрасьте суп шматочками цвітної капусти, зеленню чебрецю і посипте тертим сиром Моцарелла. Смачного!