Рецепт Суфле фото

Суфле
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти , Сир
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Випічка , Суфле
Кількість порцій: 4
Час приготування: 55 хв.

Ніжне і повітряне, ароматне і пахуче, з рум'яною шапочкою, - саме таким має бути сирне суфле. Зробити ідеальне суфле не просто, але сьогодні я розповім як приготувати його правильно.

Опис приготування:

Основу суфле складають сир і збиті білки. Щоб суфле залишалося повітряним, щоб не відчинити дверцята духовки в процесі випікання, якщо ви відкриєте дверцята завчасно, воно не підніметься зовсім. І ще одна маленька хитрість: щоб суфле осідало повільніше, використовуйте керамічні формочки, вони довше тримають тепло. Подавати сирне суфле потрібно тільки гарячим, свіжоспеченим.

  • Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Сир чеддер - 1, 5 склянки (підійде козячий сир або копчений)
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Яйця - 4 штуки
  • Каєнський перець - 1 щіпка
1
Борошно просійте і змішайте з трьома столовими ложками молока до однорідності. Решту молока вилийте в каструлю і варіть на повільному вогні. Не доводячи до кипіння влийте борошно з молоком і варіть до загустіння.
2
Сир потріть на дрібній тертці, додайте сіль і кайенский перець. І ретельно перемішайте у великій мисці з молоком і борошном.
3
Жовтки відокремте від білків. Жовтки можна заморозити для наступного блюда, нам знадобляться тільки білки. Білки збийте в сухому посуді до стійкої піни.
4
У миску з сирною масою акуратно лопаткою введіть збиті білки, щоб виходила однорідне тісто. Розкладіть його по формах і відправляйте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 30-35 хвилин.
5
Смачного!

Схожі рецепти