Рецепт Суботні смерековий з шавлією фото

Суботні смерековий з шавлією
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Імбир , Мед
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Напої , Сбитень
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Завдяки цілющим властивостям шавлії і ялиці, цей напій рекомендовано давати хворіють на застуду та грип. Але і здоровій людині не варто відмовлятися - суботні відмінно зміцнить ваш імунітет.

Опис приготування:

Готуємо смерековий суботні з шавлією.

1. У воді протягом 15 хвилин відваріть суміш з хвої ялиці і спецій - гвоздики, кориці, імбиру і шавлії. Дайте відвару трохи настоятися.

2. Потім розчиніть у відварі мед, додайте лавровий листок і поставте на слабкий вогонь.

3. Томіть суботні на повільному вогні протягом 20 хвилин не даючи закипіти.

4. Після того, як суботні трохи охолоне, штам.

Подавайте тільки в гарячому вигляді.

Цілюще шавлія принесе безсумнівну користь вашому організму. Його стали додавати в суботні ще на зорі його тисячолітньої історії, коли на Русі не було Східних прянощів. Наші предки знали про його оздоровлюючий силі.

Гарного вам здоров'я, НЕ вболівайте!


  • Мед - 150 грам
  • Ялина - 50 грам
  • Вода - 1 літр
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Мелений імбир - 0, 5 чайних ложки
  • Шавлія - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
Готуємо смерековий суботні з шавлією.

1. У воді протягом 15 хвилин відваріть суміш з хвої ялиці і спецій - гвоздики, кориці, імбиру і шавлії. Дайте відвару трохи настоятися.

2. Потім розчиніть у відварі мед, додайте лавровий листок і поставте на слабкий вогонь.

3. Томіть суботні на повільному вогні протягом 20 хвилин не даючи закипіти.

4. Після того, як суботні трохи охолоне, штам.

Подавайте тільки в гарячому вигляді.

Цілюще шавлія принесе безсумнівну користь вашому організму. Його стали додавати в суботні ще на зорі його тисячолітньої історії, коли на Русі не було Східних прянощів. Наші предки знали про його оздоровлюючий силі.

Гарного вам здоров'я, НЕ вболівайте!

Схожі рецепти