Суботні смерековий
(покроковий рецепт з фото)
Піхтовий суботні послужить відмінним засобом для зміцнення імунітету, особливо в осінньо-зиязикай період, коли наш організм ослаблений і відчуває нестачу вітамінів і мінералів.
Сбитень - старовинний напій з меду, трав і води. А називається він так тому, що трави та мед збивали в окремих ступках, а потім змішували. Суботні смерековий - незамінний напій в зиязик і осінню пору. Це відмінна профілактика всякої зарази, яка цепітся до нас в сезон дощів, мокрого снігу і холоду. Безумовно, для такого збитню нам знадобляться гілочки ялиці, які варто зібрати в чистих зонах, вдалині від промислових районів, доріг тощо.
Приступаємо до приготування збитню пихтового:
1. Зробіть відвар з гілочок ялиці, гвоздики і кориці. Для відвару візьміть молоді хвойні пагони - в них найбільша кількість корисних речовин.
2. Відвар повинен півгодини настоюватися. Після цього додайте мед, трохи мускатного горіха і поставте суміш на вогонь.
3. Варіть суботні на дуже слабкому вогні протягом 20 хвилин. Потім відставте і дайте пару годин настоятися.
Вживайте смерековий суботні тільки в теплому вигляді.
Приємного апетиту і будьте здорові! !
- Мед - 150 грам
- Ялина - 50 грам
- Обкладинка - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Вода - 1 літр
- Гвоздика - 3 штуки
Приступаємо до приготування збитню пихтового:
1. Зробіть відвар з гілочок ялиці, гвоздики і кориці. Для відвару візьміть молоді хвойні пагони - в них найбільша кількість корисних речовин.
2. Відвар повинен півгодини настоюватися. Після цього додайте мед, трохи мускатного горіха і поставте суміш на вогонь.
3. Варіть суботні на дуже слабкому вогні протягом 20 хвилин. Потім відставте і дайте пару годин настоятися.
Вживайте смерековий суботні тільки в теплому вигляді.
Приємного апетиту і будьте здорові! !