Рецепт Суботні смерековий фото

Суботні смерековий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Мед, Спеції, Прянощі, Приправи, Гвоздика
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На сніданок
Напої, Сбитень

Піхтовий суботні послужить відмінним засобом для зміцнення імунітету, особливо в осінньо-зиязикай період, коли наш організм ослаблений і відчуває нестачу вітамінів і мінералів.

Сбитень - старовинний напій з меду, трав і води. А називається він так тому, що трави та мед збивали в окремих ступках, а потім змішували. Суботні смерековий - незамінний напій в зиязик і осінню пору. Це відмінна профілактика всякої зарази, яка цепітся до нас в сезон дощів, мокрого снігу і холоду. Безумовно, для такого збитню нам знадобляться гілочки ялиці, які варто зібрати в чистих зонах, вдалині від промислових районів, доріг тощо.

Приступаємо до приготування збитню пихтового:

1. Зробіть відвар з гілочок ялиці, гвоздики і кориці. Для відвару візьміть молоді хвойні пагони - в них найбільша кількість корисних речовин.

2. Відвар повинен півгодини настоюватися. Після цього додайте мед, трохи мускатного горіха і поставте суміш на вогонь.

3. Варіть суботні на дуже слабкому вогні протягом 20 хвилин. Потім відставте і дайте пару годин настоятися.

Вживайте смерековий суботні тільки в теплому вигляді.

Приємного апетиту і будьте здорові! !


  • Мед - 150 грам
  • Ялина - 50 грам
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Вода - 1 літр
  • Гвоздика - 3 штуки
Сбитень - старовинний напій з меду, трав і води. А називається він так тому, що трави та мед збивали в окремих ступках, а потім змішували. Суботні смерековий - незамінний напій в зиязик і осінню пору. Це відмінна профілактика всякої зарази, яка цепітся до нас в сезон дощів, мокрого снігу і холоду. Безумовно, для такого збитню нам знадобляться гілочки ялиці, які варто зібрати в чистих зонах, вдалині від промислових районів, доріг тощо.

Приступаємо до приготування збитню пихтового:

1. Зробіть відвар з гілочок ялиці, гвоздики і кориці. Для відвару візьміть молоді хвойні пагони - в них найбільша кількість корисних речовин.

2. Відвар повинен півгодини настоюватися. Після цього додайте мед, трохи мускатного горіха і поставте суміш на вогонь.

3. Варіть суботні на дуже слабкому вогні протягом 20 хвилин. Потім відставте і дайте пару годин настоятися.

Вживайте смерековий суботні тільки в теплому вигляді.

Приємного апетиту і будьте здорові! !

Схожі рецепти