Стейк з сьомги в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і корисна запечена риба - завжди бажаний гість на столі. Готується швидко і просто, а виходить - пальчики оближеш
Смачна, соковита і ароматна сьомга, запечена в духовці, - це блюдо буде мати 100% успіх і у ваших гостей, і у домочадців. Рецепт приготування стейків з сьомги в духовці дуже простий. Але, незважаючи на це, блюдо виходить дуже і дуже смачним. Рибка буквально тане в роті, а овочі, які запікалися під рибою, наситяться її соками і придбають особливий смак. Слинки потекли? Тоді читаємо рецепт стейк із сьомги в духовці, купуємо рибку і інші інгредієнти і готуємо!
- Сьомга - 2-2, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Морква - 2-3 штук
- Помідор - 3 штуки
- Лимон - 2 штуки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Кріп - 50 грам
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
Сьомгу чистимо і розрізаємо на стейки, товщиною приблизно 1.5-2 см. Посипаємо стейки сіллю і перцем, поливаємо соком одного лимона і залишаємо в спокої, нехай маринуються.
Чистимо цибулю та моркву. Цибулю нарізаємо кільцями.
Морквину теж нарізаємо кільцями.
Кріп миємо й дрібно нарізаємо.
Змащуємо деко рослинним маслом і викладаємо по всій поверхні спочатку цибулю, а потім морква. Посипаємо кропом. Поверх овочів викладаємо стейки сьомги.
Що залишився лимон нарізаємо на тонкі кільця і розкладаємо поверх риби.
Помідори миємо й нарізаємо кільцями. Викладаємо на рибу.
Запікаємо стейки сьомги в духовці при 180 градусах хвилин 45-50.