Стейк сьомги на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати стейк сьомги на грилі. Блюдо сподобається всім любителям риби. Сьомга маринується в лимонно-медовому соусі, а потім готується на грилі. Подається до столу з пікантним соусом.
Стейки сьомги, приготовані на грилі, це чудове самостійне блюдо. До риби подається келих червоного або білого сухого вина. Якщо забажаєте приготувати якийсь гарнір, рекомендую картопляне пюре або овочі на пару. Удачі в приготуванні!
- Сьомга - 4 штуки (стейки)
- Лимон - 2 штуки
- Мед - 50 грам
- Чебрець - 8 штук (гілочки)
- Розмарин - 8 штук (гілочки)
- Масло оливкове - 100 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Сіль і перець - За смаком
Стейки сьомги посоліть і поперчіть.
Полийте рибу лимонним соком і оливковою олією. Також додайте пропущений через прес часник. Залиште сьомгу на 10-15 хвилин для маринування.
Перекладіть стейки на гриль. Обсмажте їх до готовності з усіх боків.
Риба подається до столу з соусом. Він складається з лимонного соку змішаного з медом, а також подрібненим розмарином і чебрецем.
Смачного!