Спинки тріски
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Шалено смачне м'ясо чорної тріски, замариноване в пікантному соусі і запеченої в духовці, можна подати з червоною рибою та ікрою. Від такого простого, але вишуканої страви не встоїть жоден гурман!
Опис приготування:
Спинки тріски нічим не гірше філе. М'ясо у риби смачне, Жирненький, головне - без кісток. Щоб приготувати спинки тріски оригінально, а не смажити їх в звичному клярі з борошна, рекомендую замаринувати рибу в японському соусі - з саке, Міріна (солодке вино рисове) і соєвого соусу. Боби, горошок, лосось і ікра - це вже опціально, можете подавати чи ні.
- Рисове вино мирин - 75 мілілітрів
- Саке - 75 мілілітрів
- Соєвий соус - 35 мілілітрів
- Пасти місо - 75 грам
- Цукор - 70 грам
- Лихоманка - 300 грам
- Зелені великі боби - 250 грам
- Горошок молодий в стручках - 200 грам
- Молоко - 40 мілілітрів
- Вершки - 70 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
- Яйця перепелині - 4 штуки
- Лосось копчений або солоний - 100 грам
- Ікра червона - 10 грам
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У каструлі змішайте вино рисове мирин і саке. Доведіть до кипіння, дайте прокипіти 20 секунд. Потім вогонь збавте і влийте соєвий соус.
Потім додайте пасту місо і продовжуйте готувати на маленькому вогні, поки паста не розчиниться.
Потім додайте цукор і додайте вогонь, зробивши його великим. Постійно помішуючи дерев'яною лопаткою. Готуйте, поки цукор не розчиниться.
Дайте готової суміші охолонути (хвилин 20).
Тріску промийте, видаліть зайві кістки.
Замаринуйте в охолодженому маринаді на півгодини.
Замаринуйте в охолодженому маринаді на півгодини.
Відваріть в киплячій воді боби і горох.
Потім відкиньте їх на друшляк і промийте проточною холодною водою.
Дістаньте горошок з стручків, а також боби. Боби молоді ще варто очистити від верхньої шкірки.
У невеликій каструльці змішайте молоко, вершки, видавіть часник туди ж, додайте дрібку солі і перцю чорного. Доведіть до кипіння.
Розігрійте духовку до 230 градусів. Якщо у вас є режим гриля, тоді включіть і його. Надішліть на 4 хвилини замариновану тріску в духовку, обсмажуйте на грилі (по 2 хвилини з кожного боку).
Потім вимкніть функцію гриля і зменшіть температуру до 200 градусів.
Запікайте тріску до готовності ще 10 хвилин.
До речі, якщо в духовці немає функції гриля, просто запікайте тріску до готовності при 200 градусах хвилин 20.
Або можете рибу спочатку обсмажити на сковороді, а потім відправити в духовку.
Запікайте тріску до готовності ще 10 хвилин.
До речі, якщо в духовці немає функції гриля, просто запікайте тріску до готовності при 200 градусах хвилин 20.
Або можете рибу спочатку обсмажити на сковороді, а потім відправити в духовку.
Суміш молочно-вершкову з часником збийте до легкої піни в блендері перед подачею.
Готові спинки тріски ви можете подати з часниковим соусом, вареними бобами і горошком, а також подати до риби відварні перепелині яйця, загорнуті в лосось з ікрою. Це лише один із способів подачі, більш святковий.
Смачного!