Рецепт Спинки тріски фото

Спинки тріски
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Яйця
Вегетаріанське харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Шалено смачне м'ясо чорної тріски, замариноване в пікантному соусі і запеченої в духовці, можна подати з червоною рибою та ікрою. Від такого простого, але вишуканої страви не встоїть жоден гурман!

Опис приготування:

Спинки тріски нічим не гірше філе. М'ясо у риби смачне, Жирненький, головне - без кісток. Щоб приготувати спинки тріски оригінально, а не смажити їх в звичному клярі з борошна, рекомендую замаринувати рибу в японському соусі - з саке, Міріна (солодке вино рисове) і соєвого соусу. Боби, горошок, лосось і ікра - це вже опціально, можете подавати чи ні.

  • Рисове вино мирин - 75 мілілітрів
  • Саке - 75 мілілітрів
  • Соєвий соус - 35 мілілітрів
  • Пасти місо - 75 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Лихоманка - 300 грам
  • Зелені великі боби - 250 грам
  • Горошок молодий в стручках - 200 грам
  • Молоко - 40 мілілітрів
  • Вершки - 70 мілілітрів
  • Часник - 3 зубчики
  • Яйця перепелині - 4 штуки
  • Лосось копчений або солоний - 100 грам
  • Ікра червона - 10 грам
  • Сіль, перець - За смаком
спинки тріски - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
спинки тріски - фото крок 2
У каструлі змішайте вино рисове мирин і саке. Доведіть до кипіння, дайте прокипіти 20 секунд. Потім вогонь збавте і влийте соєвий соус.
спинки тріски - фото крок 3
Потім додайте пасту місо і продовжуйте готувати на маленькому вогні, поки паста не розчиниться.
спинки тріски - фото крок 4
Потім додайте цукор і додайте вогонь, зробивши його великим. Постійно помішуючи дерев'яною лопаткою. Готуйте, поки цукор не розчиниться.
спинки тріски - фото крок 5
Дайте готової суміші охолонути (хвилин 20).
спинки тріски - фото крок 6
Тріску промийте, видаліть зайві кістки.
Замаринуйте в охолодженому маринаді на півгодини.
спинки тріски - фото крок 7
Відваріть в киплячій воді боби і горох.
спинки тріски - фото крок 8
Потім відкиньте їх на друшляк і промийте проточною холодною водою.
спинки тріски - фото крок 9
Дістаньте горошок з стручків, а також боби. Боби молоді ще варто очистити від верхньої шкірки.
спинки тріски - фото крок 10
У невеликій каструльці змішайте молоко, вершки, видавіть часник туди ж, додайте дрібку солі і перцю чорного. Доведіть до кипіння.
спинки тріски - фото крок 11
Розігрійте духовку до 230 градусів. Якщо у вас є режим гриля, тоді включіть і його. Надішліть на 4 хвилини замариновану тріску в духовку, обсмажуйте на грилі (по 2 хвилини з кожного боку).
спинки тріски - фото крок 12
Потім вимкніть функцію гриля і зменшіть температуру до 200 градусів.
Запікайте тріску до готовності ще 10 хвилин.
До речі, якщо в духовці немає функції гриля, просто запікайте тріску до готовності при 200 градусах хвилин 20.
Або можете рибу спочатку обсмажити на сковороді, а потім відправити в духовку.
спинки тріски - фото крок 13
Суміш молочно-вершкову з часником збийте до легкої піни в блендері перед подачею.
спинки тріски - фото крок 14
Готові спинки тріски ви можете подати з часниковим соусом, вареними бобами і горошком, а також подати до риби відварні перепелині яйця, загорнуті в лосось з ікрою. Це лише один із способів подачі, більш святковий.
спинки тріски - фото крок 15
Смачного!

Схожі рецепти