Соте з ягід на грінках
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 15 хв.
Приготування цього десерту не займе у вас більше 15 хвилин. Вам всього лише потрібно буде обсмажити грінки та закарамелізіровать ягоди. Виходить десерт солодким, ароматним і красивим на вигляд, спробуйте!
Опис приготування:
Багато хто знає, як приготувати соте з ягід на грінках, тому тут я покажу спосіб подачі цієї страви з морозивом. Зверніть увагу, що обсмажувати грінки потрібно виключно на вершковому маслі, так вони знайдуть вершковий аромат і смачну золотисту скориночку. Батон найкраще брати свіжий і м'який і нарізати його великими шматками, щоб його було зручно подати з ягідним соте. Не варто занадто довго тримати ягоди на вогні - достатньо кількох хвилин, щоб вони закарамелізіровалісь.
- Вершкове масло - 100 грам
- Малина - 60 грам
- Вуглеводи - 60 грам
- JOSTA - 60 грам
- Молоко - 100-200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Кнопка - 2 штуки (скибочки)
- Морозиво - 100 грам
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок(1 ложка в яйце, 1 ложка для посипання грінок, 3-4 ложки для карамелізації ягід)
1. Яйце злегка збовтайте з цукром. Батон наріжте на скибочки, опустіть в молоко, потім в яйце.
2. На розігріту сковороду викладіть трохи вершкового масла і обсмажте грінки з обох сторін до золотого кольору (кожну сторону присипте цукром). Дайте грінками злегка охолонути.
3. На сковороду знову викладіть трохи вершкового масла, змішайте з цукром і викладіть ягоди. На повільному вогні потримайте ягоди протягом 7 хвилин, періодично помішуючи.
4. Подавайте грінки з морозивом і ягодами. Смачного!