Сонячний літній пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг стане прикрасою будь-якого столу! Він дуже смачний, ситний і корисний, адже для його приготування необхідно багато овочів. Сир і часник дають дуже апетитний аромат цього пирога, спробуйте!
Подруга розповіла мені, як приготувати сонячний літній пиріг, і сьогодні я хочу поділиться з вами цим рецептом. Пиріг дуже простий у приготуванні, але в той же час він дуже смачний, ситний, корисний і ароматний. Ви можете додати інші спеції або зелень в заливку, можна також взяти інші овочі, (наприклад, баклажани). Раджу випікати цей пиріг в рознімної формі, так він вийде гарніше.
- Кабачок - 1 штука
- Cukini - 1 штука
- Жовтий цукіні - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Яйце - 4 штуки
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Холодна вода - 100 мілілітрів
- Молоко - 300 мілілітрів
- Часник - 1 зубчик
- Твердий сир - 150 грам
1. Наріжте вершкове масло на невеликі шматочки, перетріть з невеликою кількістю борошна. Далі додайте решту борошна і перетріть масло в дрібну крихту. Змішайте отриману крихту з водою.
2. Замісити тісто. Форму для випікання застеліть пергаментним папером і змастіть рослинною олією. Розподіліть тісто по дну форми і по бортику. Надішліть його в холодильник.
3. Тим часом наріжте за допомогою Овочечистка овочі на тонкі смужки. Дістаньте тісто з холодильника, викладіть нарізані овочі по краях, рухаючись до центру. У центр покладіть помідор черрі для прикраси.
4. Приготуйте заливку. Для цього збийте вінчиком яйця з молоком, натріть до них на дрібній тертці сир і часник, додайте сіль, перець і паприку. Добре все перемішайте.
5. Рівномірно залийте овочі сумішшю. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 час. Смачного!