Рецепт Літній ягідний пиріг фото

Літній ягідний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 55 хв.

Зараз, в сезон ягід, хочу запропонувати вам смачний, дуже м'який пиріг з кислинкою і ароматом свіжих ягід, а також з цукрової скоринкою зверху. Пригощайтеся!

Опис приготування:

По-справжньому літній пиріг робиться просто. Ягоди підбирати краще з невеликою кислинкою (або змішайте декілька видів). При перемішуванні тесту постарайтеся якомога менше пошкодити ягоди, від цього залежить і смак, і зовнішній вигляд пирога. Також його можна приготувати в холодну пору року, скористайтеся замороженими ягодами. Але ягоди треба класти в тісто, без розморожування. Якщо хочете м'яку верхню скоринку, то не посипайте тісто цукром. Смачного!

  • Борошно - 170 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Ягоди - 200 грам
  • Маргарин - 110 грам (для випікання)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - За смаком
літній ягідний пиріг - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
літній ягідний пиріг - фото крок 2
Збийте м'який маргарин з цукром до пишного стану. Додайте яйця, збийте.
літній ягідний пиріг - фото крок 3
Змішайте борошно, розпушувач, ванілін і чисті, сухі ягоди.
літній ягідний пиріг - фото крок 4
Перемішайте акуратно обидві маси.
літній ягідний пиріг - фото крок 5
Змастіть форму d = 20 см маслом, покладіть в неї тісто. Розрівняйте. Посипте верх цукром.
літній ягідний пиріг - фото крок 6
Випікайте при t = 180 протягом 40 хвилин.
літній ягідний пиріг - фото крок 7
Вийміть готовий пиріг з форми, дайте йому охолонути.
літній ягідний пиріг - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти