Літній ягідний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Зараз, в сезон ягід, хочу запропонувати вам смачний, дуже м'який пиріг з кислинкою і ароматом свіжих ягід, а також з цукрової скоринкою зверху. Пригощайтеся!
По-справжньому літній пиріг робиться просто. Ягоди підбирати краще з невеликою кислинкою (або змішайте декілька видів). При перемішуванні тесту постарайтеся якомога менше пошкодити ягоди, від цього залежить і смак, і зовнішній вигляд пирога. Також його можна приготувати в холодну пору року, скористайтеся замороженими ягодами. Але ягоди треба класти в тісто, без розморожування. Якщо хочете м'яку верхню скоринку, то не посипайте тісто цукром. Смачного!
- Борошно - 170 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Ягоди - 200 грам
- Маргарин - 110 грам (для випікання)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Збийте м'який маргарин з цукром до пишного стану. Додайте яйця, збийте.
Змішайте борошно, розпушувач, ванілін і чисті, сухі ягоди.
Перемішайте акуратно обидві маси.
Змастіть форму d = 20 см маслом, покладіть в неї тісто. Розрівняйте. Посипте верх цукром.
Випікайте при t = 180 протягом 40 хвилин.
Вийміть готовий пиріг з форми, дайте йому охолонути.
Смачного!