Літній пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Повітряний, легкий бісквіт плюс соковита вишня - ідеальний рецепт річного пирога. Ягоди можна змінювати відповідно до сезону, смаку і наявності. Але найсмачніший пиріг виходить з вишнею. Готуйте з задоволенням!
Бісквітне тісто з додаванням рослинної олії виходить не сухим, повітряним. Стигла кисленька вишня відмінно поєднується з цим солодким тестом. Нижче дивіться детальний рецепт, як приготувати річний пиріг з вишнею.
- Яйце - 5 штук
- Цукор - 160 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Масло оливкове - 100 мілілітрів
- Борошно - 250 грам
- Вишня - 300 грам (без кісточок)
Підготуйте необхідні продукти. Вишню вимийте, видаліть кісточки, відкиньте на друшляк.
Яйця, цукор і ванілін збийте до світлої пишної піни протягом 5-7 хвилин. Тонкою цівкою влийте масло, продовжуючи збивати.
Додайте борошно в 2-3 прийому, акуратно перемішуючи знизу вгору.
Форму для запікання змастіть маслом. Вилийте тісто у форму, розкладіть вишню. Поставте запікатися в розігріту до 180 духовку на 45-50 хвилин. Готовність пирога перевірте сухий дерев'яною шпажкою.
Пиріг остудіть. Смачного!