Солодкий плов
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам захотілося приготувати щось незвичайне, то солодкий плов з фруктами буде дуже доречним. Приготування солодкого плову займає зовсім небагато часу.
Блюдо добре тим, що підійде вегетаріанцям.
Приготування:
Перебрати рис і промити під холодною проточною водою. Вимити сухофрукти в теплій воді. У сковороді розігріти олію. Додати нарізану кільцями цибулю і нашатковану соломкою моркву і обсмажити. Додати сухофрукти, посолити, приправити спеціями і влити окріп, щоб вода на 1-1, 5 см покривала рис. Накрити кришкою і тушкувати близько 30 хвилин на повільному вогні. Зняти з вогню, перемішати і дати постояти перед подачею на стіл протягом 10 хвилин.
- Рису - 600 грам
- Лука - 150 грам
- Морква - 150 грам
- Коран - 150 грам
- Чорносливу - 100 грам
- Родзинок - 150-200 грам
- Рослинна олія - За смаком
- Спеції для плову - За смаком
- Сіль - За смаком
Приготування:
Перебрати рис і промити під холодною проточною водою. Вимити сухофрукти в теплій воді. У сковороді розігріти олію. Додати нарізану кільцями цибулю і нашатковану соломкою моркву і обсмажити. Додати сухофрукти, посолити, приправити спеціями і влити окріп, щоб вода на 1-1, 5 см покривала рис. Накрити кришкою і тушкувати близько 30 хвилин на повільному вогні. Зняти з вогню, перемішати і дати постояти перед подачею на стіл протягом 10 хвилин.