Солодкий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Який ви віддаєте перевагу хліб: повітряний білий або сірий з щільною текстурою? другий, як відомо, набагато корисніше. І якщо ви до сих пір його не подобаються, то просто не пробували цю домашню випічку.
Цей варіант не можна однозначно назвати тим чи іншим видом мучного вироби. Прочитайте про те, як приготувати солодкий хліб, який за смаком більше схожий на кекс. У його складі є волоські горіхи, коричневий цукор і фініки. Досить оригінально! Подавайте випічку з кавою або чаєм, і не забудьте додати масло.
- Фініки - 100 грам
- Вода кип'ячена - 3/4 склянки
- Цукор коричневий - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Борошно сіра - 180 грам
- Волоський горіх - 80 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
У фініків видаліть кісточки. Потім наріжте невеликими шматочками. Викладіть їх в миску і додайте соду.
Влийте до фінікам воду і відставте миску.
Тим часом дрібно нарубати горіхи.
В іншій мисці збийте блендером цукор, екстракт ванілі, масло і яйце.
Далі додайте борошно, корицю, горіхи і фініки разом з водою. Замісити тісто.
Готове тісто розподіліть по формам для запікання, наповнивши їх на 3/4 обсягу.
Запікайте хліб при 180 градусах в духовці протягом 45 хвилин. Пробуйте випічку остигнула. Приємного чаювання!