Солодкий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Який ви віддаєте перевагу хліб: повітряний білий або сірий з щільною текстурою? другий, як відомо, набагато корисніше. І якщо ви до сих пір його не подобаються, то просто не пробували цю домашню випічку.
Опис приготування:
Цей варіант не можна однозначно назвати тим чи іншим видом мучного вироби. Прочитайте про те, як приготувати солодкий хліб, який за смаком більше схожий на кекс. У його складі є волоські горіхи, коричневий цукор і фініки. Досить оригінально! Подавайте випічку з кавою або чаєм, і не забудьте додати масло.
- Фініки - 100 грам
- Вода кип'ячена - 3/4 склянки
- Цукор коричневий - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Борошно сіра - 180 грам
- Волоський горіх - 80 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
У фініків видаліть кісточки. Потім наріжте невеликими шматочками. Викладіть їх в миску і додайте соду.
Влийте до фінікам воду і відставте миску.
Тим часом дрібно нарубати горіхи.
В іншій мисці збийте блендером цукор, екстракт ванілі, масло і яйце.
Далі додайте борошно, корицю, горіхи і фініки разом з водою. Замісити тісто.
Готове тісто розподіліть по формам для запікання, наповнивши їх на 3/4 обсягу.
Запікайте хліб при 180 градусах в духовці протягом 45 хвилин. Пробуйте випічку остигнула. Приємного чаювання!