Солодкий десерт
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю ласощі на основі збитих вершків і фруктів. Тут поділюся з вами ідеєю, як приготувати солодкий десерт. Його зручно подавати в порційних піалах. Для приготування знадобиться міксер.
Я рекомендую змішувати крихту печива з маслом, щоб вона розм'якшилася. Але якщо ви хочете залишити печиво хрустким, то подрібнюйте його в більш велику крихту і не змішуйте з маслом.
Замість ванільного пудингу можете взяти будь-який інший, наприклад, шоколадний або ягідний.
- Печиво вівсяне - 8 штук (можна з шоколадом)
- Ванільний соус або пудинг - 200 мілілітрів (у мене приготований з покупного сухого пудингу)
- Вершки жирні - 400 мілілітрів (від 33% жирності)
- Іриски - 10 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Банани - 2 штуки (великі)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1
Покладіть печиво в пакет і подрібніть його в крихту за допомогою качалки. Потім змішайте крихту з м'яким вершковим маслом. Поставте в мікрохвильовку на пару хвилин.
2
Жирні вершки, залишивши столову ложку в окремій чашці, збийте міксером до щільних піків. Поставте поки в холодильник.
3
Іриски разом з ложкою вершків розтопіть в мікрохвильовій печі або на плиті. Додайте в масу сіль і добре перемішайте.
4
Банани наріжте тонкими кружечками. Візьміть 4 склянки або невеликих скляних баночки. На дно кожного насипте трохи печива, потім - ванільний соус і банани. Далі - збиті вершки і карамель. Повторіть шари.
5
На верхній шар десерту покришите трохи печива і прикрасьте часточками банана. Можна подавати відразу або попередньо охолодити.