Сочиво в різдвяний святвечір
(покроковий рецепт з фото)
Об'єктив, зварене з цільних сортів пшениці до Різдвяного столу, що може бути важливіше? Саме сочиво в святвечір в домашніх умовах намагається приготувати кожна православна сім'я.
Сочиво в різдвяний святвечір в домашніх умовах найчастіше готують із пшениці. Варіанти можуть бути різними: Мал, перлова крупа чи пшениця. Додайте мед, родзинки, мак і волоські горіхи - у вас вийде чудове сочиво, побалувати яким ви зможете свою сім'ю і гостей на Різдво.
- Пшениця - 1 Склянка
- Мак - 50 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Горіхи - 100 грам
- Ізюм - 100 грам

1. Головна страва Різдвяного столу - об'єктив, яке зазвичай готує кожна православна сім'я. Традиційна страва на Святий вечір, яке готується з додаванням маку, родзинок і горіхів.

2. Для початку слід відварити пшеницю (надішліть її в холодну воду, доведіть до кипіння і відваріть в злегка підсоленій воді)

3. Замочіть родзинки (краще, перед тим, як поставите варитися пшеницю). Потім злийте воду і промокніть родзинки паперовим рушником.

4. Заливаємо мак водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Після цього проціджуємо його через друшляк.

5. Для куті краще використовувати волоські горіхи. Подрібнювати в блендері і не варто, а ось злегка підсмажити - то, що потрібно.

6. Тепер змішуємо з пшеницею мак, родзинки і горіхи, додаємо мед і все перемішуємо. Цукор і сіль додаємо за смаком.

7. Розкладаємо сочиво на святвечір в домашніх умовах в святкові ємності і подаємо до столу. Зверху прикрасьте цілими горіхами.