Сочиво в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Об'єктив - традиційне блюдо слов'янських народів. Напередодні Різдва сочиво стане головним блюдом на столі. Готувати його можна по-різному, в т.Ч. В мультиварці.
Сочиво подається на вечерю в Святий вечір. Готується кутя по-різному, а щоб прискорити процес, можна використовувати мультиварку. Спробуйте приготувати її саме за цим рецептом. Крупу слід попередньо замочити, щоб вона приготувалася швидше і була розсипчастою.
- Перлова крупа - 1 Склянка
- Мак - 100 грам
- Горіхи - 100 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Вода - 350 мілілітрів

1. У всі часи православні люди в Святвечір подавали на стіл кутю. Ця традиція збереглася і до сьогоднішніх днів. Приготувати швидше сочиво можна в мультиварці за традиційним рецептом.

2. Ретельно промиваємо перлову крупу і відправляємо в ємність мультиварки. Варимо її до повної готовності.

3. Крупу можна попередньо замочити у воді на пару годин - так вона приготується швидше. Поки вариться перловка, нарізаємо курагу і подрібнюємо волоські горіхи. У моїй родині прийнято горіхи НЕ подрібнювати в блендері, а розділяти на половинки і додавати в сочиво майже в цілому вигляді.

4. Заливаємо окропом мак. Зробіть це кілька разів по 5-7 хвилин. Після цього злийте воду і дайте маку постояти.

5. Надішліть горіхи на сковороду і трохи підсмажте їх. Так вони вийдуть смачнішими в самій куті. Можна використовувати волоські горіхи, фундук і будь-які на ваш смак.

6. Коли мультиварка подасть сигнал про те, що каша готова, відправте в неї інші інгредієнти (мак, Коран, горіхи). В самому кінці додайте межд і все ретельно перемішайте. Потім закрийте кришкою і виберіть режим "підігрів" . Через 5-7 хвилин сочиво в мультиварці в домашніх умовах готове!

7. Красива і розсипчаста, з фруктами, маком і медом - такий вийде кутя, яка стане головним блюдом на святковому столі і побалує смакові рецептори кожного дегустатора.