Сніданок «лінива шуба»
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати новий варіант традиційної страви? Тоді мерщій дивіться, як приготувати закуску "ледача шуба" - шубу на відварених яйцях! Виглядає закуска дуже святково, апетитно і смачно.
Приготування такої закуски забере у вас небагато часу, але повірте: воно того варте! Виглядає закуска на святковому столі просто отпадно. Контраст яєчного білка і яскравою бурякової начинки, прикрашеної скибочкою риби і зеленню, робить закуску незабутньою! Не раджу перебивати всі інгредієнти в блендері, буде набагато красивіше і смачніше, коли їх видно в начинці. Крім того, дайте готової начинці трохи постояти, тоді вона краще забарвити всі інгредієнти і страва стане красивіше.
- Майонез - 200 грам
- Яйце - 8-10 штук
- Буряк - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Оселедець - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - 1 пучок
- Вода - 50 мілілітрів
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
1. Відварені яйця акуратно розріжте на дві частини вздовж, відокремивши жовток від білкової основи. Жовток розімніть вилкою. Відварну буряк натріть на крупній тертці.
2. Цибуля подрібніть в блендері, залийте водою і оцтом і залиште на 15 хвилин. Відкиньте цибулю на друшляк, дайте всій рідини стекти. Дрібно наріжте кріп і змішайте його з подрібненим часником.
3. Одну частину оселедця наріжте дрібними кубиками, а другу - широкими смужками. Буряк підсолити, додайте трохи соняшникової олії, кілька ложок майонезу.
4. Додайте жовтки, цибуля, зелень і нарізану дрібними кубиками оселедець. Добре перемішайте начинку. Викладіть начинку в підготовлені половинки відвареного білка.
5. Прикрасьте широкими скибочками риби і зеленню. Злегка поперчіть. Смачного!