Смузі із зеленою гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Ситний і живильний смузі із зеленою гречкою сподобається до смаку тим, хто дотримується правильного харчування. Напій відмінно втаязикє голод, і насичує організм енергією на весь робочий день!
Не всім подобається смак зеленої гречки, тому бажано спочатку приготувати невелику порцію напою, щоб не марнувати продукти. Однак саме така гречка вважається найбільш корисною і оптимальної для правильного харчування. Дегустують смузі відразу після приготування, поки він не расслоился.
- Гречка зелена - 2-3 Ст. Ложок
- Молоко - 200 мілілітрів
- Мед квітковий - 1 Ст. Ложка
- Окріп - 100 мілілітрів
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Зелена гречка - це не те пропарена і обсмажена крупа, яку всі звикли купувати в магазинах. Щоб така крупа увібрала в себе рідину, її потрібно роздрібнити. Для цього продміть крупу і пересипте її в чашу блендера або кавомолки, але не промивайте!
Подрібніть приблизно 3-4 хвилини на пульсуючому режимі. Не обов'язково перетворювати крупу в борошно, головне - крупинки повинні розламатися.
Пересипьте подрібнену зелену гречку в глибоку піалу або миску, залийте окропом і перемішайте. Залиште на 20-30 хвилин для розбухання.
Через зазначений час перелийте гречану масу в чашу блендера і додайте мед будь-якого сорту. Без солодощі напій буде злегка гірчити на смак.
Влийте молоко будь-якої жирності: холодне або гаряче - на ваш смак.
Збийте все приблизно 2-3 хвилини на пульсуючому режимі і розлийте смузі із зеленою гречкою в стакани або чашки, відразу ж подайте до столу.