Рецепт Смугаста паска фото

Смугаста паска
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
ПП рецепти
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Цей чудовий рецепт дозволить зробити і без того багатий святковий великодній стіл ще яскравіше і смачніше! !! Додайте в нього ягоди на свій смак, і ваш десерт придбає зовсім інший смак!

Опис приготування:

З цим рецептом приготування смугастої паски ви зустрінете свято у всеозброєнні, тому що без такого смачного десерту святковий стіл буде неповноцінним. По суті, принцип виготовлення смугастої паски практично нічим не відрізняється від класичного, але для того щоб зробити нашу пасху ще більш смачною і красивою, ми додамо в неї трохи свіжих ягід. Я використовувала чорницю, але ви, звичайно ж, можете вибрати будь-які ягідки на ваш смак. А оскільки свято вже не за горами, пора б почати підготовку до нього, ну а мій простий рецепт смугастої паски з фото допоможе вам зробити цей світлий день ще більш яскравим.

  • Сир 5% - 800 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Жовток - 2 штуки
  • Крем 25% - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 120 грам
  • Мигдаль - 50 грам
  • Чорниця - 3-4 Ст. Ложок
  • Лимон - За смаком
  • Ванілін - За смаком
смугаста паска - фото крок 1
Для початку нам необхідно перетерти сир, щоб він став більш м'яким і повітряним. Найкраще для цього використовувати сито.
смугаста паска - фото крок 2
Далі ми беремо глибоку миску і ставимо її на каструльку, в якій кипить вода. Тепер викладаємо в цю миску наші жовтки і додаємо 60 грам цукру.
смугаста паска - фото крок 3
Збиваємо жовтки з цукром за допомогою віночка до тих пір, поки маса не почне набувати білуватий відтінок. І, коли маса почне густіти, знімаємо миску з каструлі.
смугаста паска - фото крок 4
Тепер ми додаємо в желтково-цукрову суміш масло і ретельно все перемішуємо до однорідності.
смугаста паска - фото крок 5
Перекладаємо приготовлену суміш до сиру і гарненько перемішуємо.
смугаста паска - фото крок 6
В окрему каструльку ми викладаємо чорницю, додаємо цедру і сік лимона, 60 пісочний грамів і покласти на 2-3 хвилинки варитися.
смугаста паска - фото крок 7
Далі нам необхідно розділити сирну суміш на дві частини. В одну частину ми викладаємо чорницю і столову ложку сметани.
смугаста паска - фото крок 8
А до іншої додаємо три столові ложки сметани, ваніль і подрібнений мигдаль.
смугаста паска - фото крок 9
Ретельно перемішуємо всі інгредієнти в окремих мисках до однорідності.
смугаста паска - фото крок 10
Тепер форму для паски вистилає марлею і починаємо викладати шари по черзі. Кожен шар необхідно гарненько утрамбувати. Потім відправляємо паску в холодильник на ніч, а вранці дістаємо, знімаємо марлю, прикрашаємо мигдалем і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти