Смугаста паска
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 12 г. 0 хв.
Цей чудовий рецепт дозволить зробити і без того багатий святковий великодній стіл ще яскравіше і смачніше! !! Додайте в нього ягоди на свій смак, і ваш десерт придбає зовсім інший смак!
Опис приготування:
З цим рецептом приготування смугастої паски ви зустрінете свято у всеозброєнні, тому що без такого смачного десерту святковий стіл буде неповноцінним. По суті, принцип виготовлення смугастої паски практично нічим не відрізняється від класичного, але для того щоб зробити нашу пасху ще більш смачною і красивою, ми додамо в неї трохи свіжих ягід. Я використовувала чорницю, але ви, звичайно ж, можете вибрати будь-які ягідки на ваш смак. А оскільки свято вже не за горами, пора б почати підготовку до нього, ну а мій простий рецепт смугастої паски з фото допоможе вам зробити цей світлий день ще більш яскравим.
- Сир 5% - 800 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Жовток - 2 штуки
- Крем 25% - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 120 грам
- Мигдаль - 50 грам
- Чорниця - 3-4 Ст. Ложок
- Лимон - За смаком
- Ванілін - За смаком
Для початку нам необхідно перетерти сир, щоб він став більш м'яким і повітряним. Найкраще для цього використовувати сито.
Далі ми беремо глибоку миску і ставимо її на каструльку, в якій кипить вода. Тепер викладаємо в цю миску наші жовтки і додаємо 60 грам цукру.
Збиваємо жовтки з цукром за допомогою віночка до тих пір, поки маса не почне набувати білуватий відтінок. І, коли маса почне густіти, знімаємо миску з каструлі.
Тепер ми додаємо в желтково-цукрову суміш масло і ретельно все перемішуємо до однорідності.
Перекладаємо приготовлену суміш до сиру і гарненько перемішуємо.
В окрему каструльку ми викладаємо чорницю, додаємо цедру і сік лимона, 60 пісочний грамів і покласти на 2-3 хвилинки варитися.
Далі нам необхідно розділити сирну суміш на дві частини. В одну частину ми викладаємо чорницю і столову ложку сметани.
А до іншої додаємо три столові ложки сметани, ваніль і подрібнений мигдаль.
Ретельно перемішуємо всі інгредієнти в окремих мисках до однорідності.
Тепер форму для паски вистилає марлею і починаємо викладати шари по черзі. Кожен шар необхідно гарненько утрамбувати. Потім відправляємо паску в холодильник на ніч, а вранці дістаємо, знімаємо марлю, прикрашаємо мигдалем і подаємо до столу. Смачного!