Смородиновий компот
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще в спекотний літній день (або коли просто хочеться пити), ніж смачний і ароматний компот зі свіжих ягід? Компот із смородини дуже корисний і насичений. Спробуйте самі!
Компот із смородини - це завжди смачно. Багато свіжої смородини не з'їси, тому і варимо ми з неї компоти і заготовляємо варення. Сьогодні я вам пропоную зварити компот з трьох видів смородини, так буде набагато смачніше, ніж якби ви його зварили тільки з білою або з чорної смородини. А рецепт приготування компоту зі смородини простий, і часу на підготовку у вас піде зовсім небагато.
- Смородина чорна - 150-200 грам
- Смородина біла - 100 грам
- Смородина червона - 100 грам
- Цукор - 2/3 склянки (або за смаком)
- Вода - 3 L

Промиваємо ягоди, видаляємо сміття і зіпсовані ягідки. Гілочки, на яких тримаються ягоди, можна не видаляти

Ті ж маніпуляції проводимо і з ягодами червоної смородини.

Біла смородина найніжніша, нею займаємося наостанок.

Воду доводимо до кипіння, додаємо цукор.

Коли цукор розчиниться, відправляємо в каструлю чорну смородину, варимо після закипання хвилини 2.

Потім додаємо червону смородину, а через хвилинку - білу.

Варимо хвилини 2-3 після закипання. Потім даємо компоту настоятися пару годин, проціджуємо його від ягід.