Смородиновий компот
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще в спекотний літній день (або коли просто хочеться пити), ніж смачний і ароматний компот зі свіжих ягід? Компот із смородини дуже корисний і насичений. Спробуйте самі!
Компот із смородини - це завжди смачно. Багато свіжої смородини не з'їси, тому і варимо ми з неї компоти і заготовляємо варення. Сьогодні я вам пропоную зварити компот з трьох видів смородини, так буде набагато смачніше, ніж якби ви його зварили тільки з білою або з чорної смородини. А рецепт приготування компоту зі смородини простий, і часу на підготовку у вас піде зовсім небагато.
- Смородина чорна - 150-200 грам
- Смородина біла - 100 грам
- Смородина червона - 100 грам
- Цукор - 2/3 склянки (або за смаком)
- Вода - 3 L
Промиваємо ягоди, видаляємо сміття і зіпсовані ягідки. Гілочки, на яких тримаються ягоди, можна не видаляти
Ті ж маніпуляції проводимо і з ягодами червоної смородини.
Біла смородина найніжніша, нею займаємося наостанок.
Воду доводимо до кипіння, додаємо цукор.
Коли цукор розчиниться, відправляємо в каструлю чорну смородину, варимо після закипання хвилини 2.
Потім додаємо червону смородину, а через хвилинку - білу.
Варимо хвилини 2-3 після закипання. Потім даємо компоту настоятися пару годин, проціджуємо його від ягід.