Рецепт Смородиновий компот на зиму фото

Смородиновий компот на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина
Дієтичне харчування
На полуденок, На швидку руку, На святковий стіл
Напої, Компоти

Найбільше люблю закривати на зиму смородиновий компот. Цей напій виходить по-справжньому натуральним і корисним, до того ж, має приємний смак з характерною кислинкою. Рекомендую!

Це класичний рецепт приготування смородинового компоту на зиму. У стерилізовані банки розкладається мікс з чорної і червоної смородини. Зверху ягоди заливаються цукровим сиропом. Закриваємо банки кришками і перевертаємо, щоб охололи. Зберігаємо в прохолодному місці. Вдалого приготування!

  • Смородина - За смаком (червона і чорна)
  • Цукор - За смаком
смородиновий компот на зиму - фото крок 1
Для консервації я використовую стерилізовані трилітрові банки. У кожну банку розкладаємо по 6 ст.Л. Промитих ягід.
смородиновий компот на зиму - фото крок 2
Готуємо сироп. Кип'ятимо 3 літра води і вводимо в неї 0, 5 кг пісочний. Цукор повинен повністю розчинитися.
смородиновий компот на зиму - фото крок 3
Заливаємо гарячим сиропом смородину. Закриваємо банки кришками і перевертаємо до повного охолодження.
смородиновий компот на зиму - фото крок 4
Компот зберігається в прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти