Смородиновий компот на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Найбільше люблю закривати на зиму смородиновий компот. Цей напій виходить по-справжньому натуральним і корисним, до того ж, має приємний смак з характерною кислинкою. Рекомендую!
Це класичний рецепт приготування смородинового компоту на зиму. У стерилізовані банки розкладається мікс з чорної і червоної смородини. Зверху ягоди заливаються цукровим сиропом. Закриваємо банки кришками і перевертаємо, щоб охололи. Зберігаємо в прохолодному місці. Вдалого приготування!
- Смородина - За смаком (червона і чорна)
- Цукор - За смаком
Для консервації я використовую стерилізовані трилітрові банки. У кожну банку розкладаємо по 6 ст.Л. Промитих ягід.
Готуємо сироп. Кип'ятимо 3 літра води і вводимо в неї 0, 5 кг пісочний. Цукор повинен повністю розчинитися.
Заливаємо гарячим сиропом смородину. Закриваємо банки кришками і перевертаємо до повного охолодження.
Компот зберігається в прохолодному місці. Смачного!