Сметанний крем для торта
(покроковий рецепт з фото)
Любіть торти або випічку з креязикам прошарком? тоді подивіться, як приготувати сметанний крем для торта, ніжний і легкий. Він ідеальний для торта з бісквітного тіста або сухих шкірою.
Щоб отримати крем більш рідкої консистенції для сухих коржів, можна додати в сметану трохи теплого молока.
Також за допомогою молока крем можна зробити шоколадним. Для цього треба всього лише розтопити плитку шоколаду на водяній бані з декількома ложками молока, а потім шоколадну масу ввести в сметанний крем і добре перемішати.
Для отримання різнобарвного крему розділіть масу на кілька частин і додайте харчовий барвник.
- Сметана жирна - 500 грам
- Цукровий пісок - 100 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Ванілін - За смаком
Сметану покладіть в невелику каструльку, туди ж всипте 100 грам цукру. Каструльку необхідно поставити на водяну баню. Але вода в нижній каструльці не повинна стосуватися дна тієї, де лежить сметана.
Поставте конструкцію водяній лазні на слабкий вогонь і починайте варити, помішуючи масу ложкою кожні 15 хвилин. Варити сметану з цукром доведеться досить довго: близько півтори години. Головне не забувати час від часу помішувати масу.
Якщо ви бачите, що з крему випарувалася вся рідина, додайте трохи води. По завершенню 90 хвилин, коли маса придбає легкий карамельний відтінок, в каструльку покладіть масло. Помішуйте крем, поки воно не розчиниться. В цей час вогонь вимикати не потрібно.
Зніміть крем з водяної бані і акуратно перемішайте його віночком до повної однорідності. За бажанням можете додати туди ванілін або будь-ароматізотор. Коли крем охолоне, його можна використовувати для тортів та іншої випічки.