Сметанний крем для «Наполеона»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите соковитий, "мокрий" торт "наполеон" - цей рецепт крему саме для вас. Готується крем швидко і легко, і завдяки йому торт у вас буде готовий набагато швидше.
Торт "наполеон" є одним з улюблених в багатьох сім'ях. Моя сім'я не виняток. Я віддаю перевагу цей торт з начинкою з масла і згущеного молока, а чоловік - або з заварним кремом, або зі сметанним. Сметанний крем - один з найпростіших, і приготувати його дуже легко. Але сметана повинна бути густий і жирної, інакше крем буде рідким. Розповідаю, як приготувати сметанний крем для "наполеона" .
1. Щоб перестрахуватися, я завжди сметану викладаю в марлю, складену в 2-3 шару і подвешиваю на годинку - нехай стікає зайва рідина.
2. У крем для цього торта я завжди додаю подрібнені волоські горіхи. Але можна обійтися і без них. Якщо ви вирішили зробити крем з горіхами, злегка обсмажте їх на сухій сковороді, а потім подрібніть будь-яким зручним способом. Можна просто продавити їх качалкою, можна подрібнити блендером (помельче).
3. Всі підготовчі етапи пройдені, і тепер приступимо до основного процесу. Викладаємо сметану в миску, додаємо в неї цукрову пудру, починаємо збивати міксером або просто віночком до однорідного стану. На це у вас піде хвилини 3-4. Не захоплюйтеся і не збийте сметанно в масло.
4. А тепер висипаємо підготовлені горіхи і перемішуємо. Крем готовий!
Якщо ж у вас крем вийшов рідким, додайте в нього загущувач для сметани. Він продається в магазинах, і перед тим, як готувати сметанний крем, краще мати його в запасі.
- Крем - 1 літр (не менше 30 % жирності)
- Цукрова пудра - 250 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам (по бажанню)
1. Щоб перестрахуватися, я завжди сметану викладаю в марлю, складену в 2-3 шару і подвешиваю на годинку - нехай стікає зайва рідина.
2. У крем для цього торта я завжди додаю подрібнені волоські горіхи. Але можна обійтися і без них. Якщо ви вирішили зробити крем з горіхами, злегка обсмажте їх на сухій сковороді, а потім подрібніть будь-яким зручним способом. Можна просто продавити їх качалкою, можна подрібнити блендером (помельче).
3. Всі підготовчі етапи пройдені, і тепер приступимо до основного процесу. Викладаємо сметану в миску, додаємо в неї цукрову пудру, починаємо збивати міксером або просто віночком до однорідного стану. На це у вас піде хвилини 3-4. Не захоплюйтеся і не збийте сметанно в масло.
4. А тепер висипаємо підготовлені горіхи і перемішуємо. Крем готовий!
Якщо ж у вас крем вийшов рідким, додайте в нього загущувач для сметани. Він продається в магазинах, і перед тим, як готувати сметанний крем, краще мати його в запасі.