Рецепт Сметанний корж фото

Сметанний корж
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Випічка, Торти, Сметанник

Якщо вам потрібно швидко спекти торт, то кращого варіанту, ніж коржі на сметані, ви не знайдете. Тому розповім і покажу, як приготувати сметанний корж просто і без проблем.

Такі коржі можна спекти заздалегідь, для 1-2 дня, і навіть заморозити готові коржі на 2 місяці. З сметанних коржів можна зібрати торт або подати зі збитими вершками і свіжими ягодами.

  • Крем - 230 грам
  • Борошно пшеничне - 270 грам
  • Масло вершкове м'яке - 345 грам (кімнатної температури)
  • Цукор - 575 грам
  • Яйця - 6 штук
  • Сода харчова - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Лимонний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Мигдальний екстракт - 1/4 чайних ложки
сметанний корж - фото крок 1
Розігрійте духовку до 165 градусів. Збийте масло на середній швидкості міксера до кремової консистенції. Поступово додайте цукор і збивайте, поки суміш не стане легкою і пухнастою. Додайте яйця, по одному, і збийте масу до однорідності.
сметанний корж - фото крок 2
Просійте разом борошно, соду і сіль.
сметанний корж - фото крок 3
Додавайте сухі інгредієнти до масляної суміші, поперемінно зі сметаною. Збивайте тісто на низькій швидкості міксера до однорідної маси, додавши в кінці екстракти лимона і мигдалю.
сметанний корж - фото крок 4
Випікайте корж протягом 80 хвилин, до готовності. Готовому коржу дайте охолонути в формі 10 хвилин, потім викладіть його на решітку на столі до повного охолодження.
сметанний корж - фото крок 5
Подайте порційні шматочки сметанного коржа зі свіжими ягодами і збитими вершками.

Схожі рецепти