Сметанний корж
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам потрібно швидко спекти торт, то кращого варіанту, ніж коржі на сметані, ви не знайдете. Тому розповім і покажу, як приготувати сметанний корж просто і без проблем.
Такі коржі можна спекти заздалегідь, для 1-2 дня, і навіть заморозити готові коржі на 2 місяці. З сметанних коржів можна зібрати торт або подати зі збитими вершками і свіжими ягодами.
- Крем - 230 грам
- Борошно пшеничне - 270 грам
- Масло вершкове м'яке - 345 грам (кімнатної температури)
- Цукор - 575 грам
- Яйця - 6 штук
- Сода харчова - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Лимонний екстракт - 1 Чайна ложка
- Мигдальний екстракт - 1/4 чайних ложки
Розігрійте духовку до 165 градусів. Збийте масло на середній швидкості міксера до кремової консистенції. Поступово додайте цукор і збивайте, поки суміш не стане легкою і пухнастою. Додайте яйця, по одному, і збийте масу до однорідності.
Просійте разом борошно, соду і сіль.
Додавайте сухі інгредієнти до масляної суміші, поперемінно зі сметаною. Збивайте тісто на низькій швидкості міксера до однорідної маси, додавши в кінці екстракти лимона і мигдалю.
Випікайте корж протягом 80 хвилин, до готовності. Готовому коржу дайте охолонути в формі 10 хвилин, потім викладіть його на решітку на столі до повного охолодження.
Подайте порційні шматочки сметанного коржа зі свіжими ягодами і збитими вершками.