Смажені вонтони по-мексиканськи
(покроковий рецепт з фото)
Смажені вонтони по-мексиканськи - це мексиканський варіант приготування традиційних китайських пельменів, званих вонтонов. Чимось нагадують маленькі чебуреки з незвичайною начинкою.
Як відомо, vontony - це такі традиційні китайські пельмені, які можна смажити, варити у воді або готувати на пару. Ми ж приготуємо смажені вонтони по-мексиканськи - будемо обсмажувати вонтони в маслі і начиняти їх кілька нестандартними продуктами. Виходить дуже смачно, а якщо додати ще й якісь гострі мексиканські спеції (мСАТ або перець чилі), то ще й дуже гостро. Спробуйте!
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кукурудза консервування - 100 грам
- Куряча грудка - 150 грам
- Мінеральна вода - 125 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Квасоля червона у власному соку - 100 грам
- Оливкова олія - 150 мілілітрів

Змішуємо борошно, яйця, воду і сіль, месім з цього тісто, звертаємо тісто в кулю, загортаємо його в плівку і залишаємо на півгодини.

Обсмажуємо в маслі дрібно нарізану цибулю, через 5 хвилин додаємо в сковороду дрібними кубиками нарізаний перець і сіль. Смажимо ще 4-5 хвилин, потім додаємо подрібнений часник. Обсмажуємо ще чуть-чуть і знімаємо з вогню.

Змішуємо обсмажені овочі з кукурудзою і квасолею.

Додаємо до начинки дрібно нарізане готове куряче м'ясо, спеції і тертий сир. При бажанні можна злегка збризнути лимонним соком.

Тісто розгортаємо і нарізаємо на квадратики стороною приблизно 8-10 см. У центр кожного квадратика викладаємо трохи начинки, потім защипуємо краю, формуючи трикутні вонтони.

У глибокій сковороді розігріваємо олію, кидаємо в нього вонтони і обсмажуємо на великому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.

Готово! Подавати краще гарячими, хоча можна і холодними.