Смажена ріпа
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 35 хв.
Буряк - не самий популярний коренеплід, що абсолютно несправедливо! Смак ріпи самобутній і дуже оригінальний, його не псує ніяка термообробка. Тому ділюся простим рецептом смаженої ріпи.
Опис приготування:
Нижче я розповім докладніше, як приготувати смажену ріпу. Якщо вам попалася ріпа гіркого сорту, то замочіть її на 1 годину в холодній воді. За бажанням до ріпі можна додати крупно нарізану моркву. Готується ріпа швидко і просто, а страва виходить дуже смачним. Смажену ріпу можна використовувати замість гарніру або подавати в якості овочевої закуски.
- Буряк - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 - 1 штуки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Італійські трави - За смаком
- Рослинний спред - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Ріпу очистите від шкірки і наріжте на великі скибочки.
Відваріть ріпу в киплячій підсоленій воді 5 хвилин. Злийте воду.
Розтопіть на середньому вогні рослинний спред, обсмажуйте ріпу приблизно 7-8 хвилин.
Потім додайте порізаний півкільцями цибулю, спеції, чорний перець і сіль за смаком. Продовжуйте смажити до повної готовності.
Смажена ріпа готова, смачного!