Парена ріпа в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
У старі часи парену ріпу готували після як спекли хліб. Горщики з нарізаним коренеплодом ставили в піч, поки там тримався жар. Блюдо було частим гостем на столах. Давайте і ми приготуємо ріпу!
Парена ріпа може бути як самостійною стравою, так і гарніром. Вершкове масло і зелень, дуже добре підкреслюють смак коренеплоду. Обов'язково спробуйте!
- Буряк - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Кріп - За смаком (по бажанню)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Ріпу почистіть від шкірки. Наріжте пластинками. Складіть в чашу, залийте соєвим соусом і залиште на 30 хвилин, періодично перемішуючи.
Після закінчення часу перекладіть ріпу в рукав для запікання. Зауважте кінці. Перекладіть в мікрохвильову піч. Увімкніть максимальний нагрів 800 W в 5 хвилин.
Через зазначений час дістаньте рукав з мікрохвильовки.
Акуратно відкрийте.
Перекладіть в чашу, залийте розтопленим вершковим маслом і додайте, по бажанню, подрібнений кріп.
Подавайте парену ріпу теплою. Смачного!