Смажена риба
(покроковий рецепт з фото)
Способів, як приготувати смажену рибу, дуже багато. Тут я вам покажу рецепт смаженої тилапии з оригінальним соусом на основі вина і лимона. Рибка буде ніжною, дуже ароматною і, звичайно, смачною.
Цей рецепт підкорив мене своєю простотою і дійсно вишуканим смаком і ароматом. Більш того, мені подобається, що блюдо цілком можна вважати дієтичним. Вершкове масло можна не додавати, але воно дає приємний аромат, тому я його використовувала.
- Файл тілапія - 4 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Luk-salotų - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Вино біле сухе - 180 мілілітрів
- Лимон - 1 штука(Cedra + 3 ст. L. Соку)
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Зелень - За смаком

На столі розтопіть вершкове і 2 ст. Ложки рослинної олії.

Рибка сіль, поперчіть, обсмажте кожне філе до золотистої по обидва боки.

Приберіть рибу, а на оствшемся олії обсмажте до золотистого подрібнену цибулю і часник. Потім влийте вино.

Потім додайте цедру лимона і сік, каперсами, подрібнену зелень. Протушкувати соус, щоб рідина практично повністю випарувалася.

Викладіть рибу в соус і прогрійте пару хвилин.

Подавайте блюдо гарячим з будь-яким гарніром.