Смажена картопля з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Смачний домашній перекус не обійдеться без картоплі в смаженому або відвареному вигляді. Зелень тільки покращує смак картоплі і збагачує його ароматами.
Картопля смажимо на маслі. Зелень подрібнюємо. В самому кінці смаження до картоплі додаємо зелень, перемішуємо і подаємо. Пальчики оближеш!
- Картопля - 1 кілограм
- Петрушка - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль і перець - За смаком
Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.
Зелену цибулю нарізати дрібно.
Петрушку і кріп вимити, нарізати дрібно.
Добре розігріти сковороду. Картопля вимити. Нарізати брусочками. Видалити зайву воду з картоплі паперовим рушником. У сковороду влити олію. Викласти картоплю.
Іноді сковорода не дозволяє посмажити добре весь картопля. Сковорода повинна бути дуже великою на таку кількість. Тому я смажу його відразу на 2 сковорідках. Смажимо картоплю без кришки на сковороді. Стежимо за рівнем масла. При необхідності підлити, але картопля не повинен в ньому плавати. Кришкою не накривати. Коли картопля буде майже готовий, додайте ріпчасту цибулю.
Додайте сіль, все зелень. Перемішайте. Тепер можна накрити кришкою. Готуємо одну хвилину і вимикаємо.
Подаємо до столу з соусом або сметаною.