Смачний салат «Зроби сам»
(покроковий рецепт з фото)
Я завжди знаю, як приготувати дуже смачні салати, адже у мене велика слабкість до них. Вони з'являються на моєму столі майже кожен день, ну а у свята просто обов'язково. Ось один з варіантів.
Чи не можете визначитися зі складовими для страви? Тоді беріть на замітку цей варіант. Підготуйте різні продукти, викладіть їх по колу, а в середину поставте соус або майонез. Тоді на столі у вас виявиться відразу кілька салатів! Адже кожен зможе змішувати сподобалися інгредієнти і пробувати нові смаки.
- Картопля - 300 грам
- Куряче філе - 250 грам
- Буряк - 100 грам
- Морква - 100 грам
- Ріпчаста цибуля - 60 грам
- Листя салату - 70 грам
- Зелень - 30 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Оливкова олія - 30 мілілітрів
- Оцет яблучний - 20 мілілітрів
- Цукор - 15 грам
- Кмин сухий - За смаком
- Сіль - За смаком
- Червоний мелений перець - За смаком
- Майонез - 100 грам
Картопля почистіть, наріжте брусочками і промийте, видаливши крохмаль. Потім викладіть його сушитися. Заздалегідь відваріть моркву і буряк.
У сковороді розігрійте оливкову олію. Додайте в нього вершкове, а потім картопля. Обсмажте його до готовності. В кінці всипте кмин і сіль. Викладіть картоплю у велику тарілку збоку.
У центр тарілки для подачі поставте соусник з майонезом.
Потім натріть на крупній тертці моркву. Викладіть її на блюдо. Додати сіль.
Замаринуйте цибулю. Наріжте його пір'ям. Потім викладіть в миску з сіллю, оцтом і цукром. Перемішайте і залиште на 5-10 хвилин. Після цього перекладіть цибулю поруч з морквою. Посипте його перцем.
Промитий салат наріжте. Додайте його на тарілку, трохи вливши оливкового масла.
Відваріть до готовності курку. Остудіть її і розділіть на волокна. Викладіть їх поруч з салатом.
Останнє відділення заповніть буряком, натертої на крупній тертці. Додайте до неї сіль і масло. Салат готовий! Смачного!