Рецепт Смачний рис фото

Смачний рис
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати смачний рис басматі зі спеціями і зеленим горошком. Вийде зовсім незвичайний відварений рис, а повноцінне смачне вегетаріанське блюдо.

Опис приготування:

В даному випадку я використовувала рис басматі, але за цим рецептом буде також дуже добре приготувати коричневий неочищений рис. А взагалі можна пробувати використовувати різні сорти і знайти для себе ідеальний варіант.

  • Рис басмати - 260 грам
  • Вода - 3 склянки
  • Вершкове масло - 3 чайних ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Куркума - 1, 5 чайних ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелений горошок - 150 грам (заморожений)
  • Listyya koriandra - За смаком
1
Рис промийте в декількох водах. У каструлю покладіть рис, залийте водою, додайте олію, сіль, куркуму і подрібнений часник.
2
Закип'ятіть воду, зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і варіть рис стільки, скільки вказано на упаковці.
3
Для 10 хвилин до готовності додайте в каструлю заморожений горошок, перемішайте все.
4
Наріжте листочки коріандру і розкладіть рис по тарілках, а потім присипте подрібненою зеленню.

Схожі рецепти