Смачний рис
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати смачний рис басматі зі спеціями і зеленим горошком. Вийде зовсім незвичайний відварений рис, а повноцінне смачне вегетаріанське блюдо.
В даному випадку я використовувала рис басматі, але за цим рецептом буде також дуже добре приготувати коричневий неочищений рис. А взагалі можна пробувати використовувати різні сорти і знайти для себе ідеальний варіант.
- Рис басмати - 260 грам
- Вода - 3 склянки
- Вершкове масло - 3 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Куркума - 1, 5 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Зелений горошок - 150 грам (заморожений)
- Listyya koriandra - За смаком
1
Рис промийте в декількох водах. У каструлю покладіть рис, залийте водою, додайте олію, сіль, куркуму і подрібнений часник.
2
Закип'ятіть воду, зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і варіть рис стільки, скільки вказано на упаковці.
3
Для 10 хвилин до готовності додайте в каструлю заморожений горошок, перемішайте все.
4
Наріжте листочки коріандру і розкладіть рис по тарілках, а потім присипте подрібненою зеленню.