Смачні тефтелі з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Для дітей і дорослих як і раніше тефтелі асоціюються з домашнім затишним обідом і теплотою маминих рук. М'які і соковиті шматочки м'яса в ароматної підливі зарядять вас енергією на цілий день.
Серед множин способів готування тефтелей я вибрала для себе ідеальний, простий і якісний. Хочу поділитися і з вами рецептом, як приготувати смачні тефтелі з підливою. Для цього рецепта можна використовувати будь-який вид фаршу. Яйце можна не додавати, оскільки при обсмажуванні тефтелі добре тримають форму. Якщо підлива вийшла густою, не соромтеся і додайте в неї окріп.
- Фарш - 500 грам
- Мал - 0, 5 склянки
- Цибуля - 1 штука
- Яйця - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 1, 5 склянки (для підливи.)
- Крем - 1 Ст. Ложка (для підливи.)
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка (для підливи.)
- Томатна паста - 1 Чайна ложка (для підливи.)
- Лавровий лист - 1 штука (для підливи.)
1
Цибуля подрібніть і обсмажте на олії до прозорості.
2
Мал відварити до розсипчастого стану.
3
Змішайте фарш, цибуля, рис і яйце до отримання однорідної консистенції.
4
Сформуйте невеликі кульки з фаршу. Обкатайте їх в борошні.
5
Перекладіть тефтелі на сковороду і обсмажте з обох сторін по кілька хвилин.
6
Додайте на сковороду склянку окропу. Слідкуйте, щоб вода дійшла десь до половини тефтелек. Додайте сіль, томатну пасту, лавровий лист і готуйте 10 хвилин.
7
0, 5 склянки борошна змішайте зі сметаною і борошном і влийте в сковороду. Накрийте кришкою і готуйте 15-20 хвилин.
8
Смачного!