Смачне тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)
Створення піци - це мистецтво. Можна годинами спостерігати за тим, як професіонали красиво крутять тестом. Я, природно, так робити не вмію, але хороший рецепт для основи знаю і поділюся з вами.
Якщо ви такий же любитель італійської простий випічки, і весь час шукайте, що-б такого зробити, то прочитайте про те, як приготувати смачну тісто для піци. У складі є оригінальне доповнення - мед, який не дає сильного смаку, а дарує запам'ятовується нотку. Масу можна заморозити і залишити на потім.
- Вода тепла - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 2, 5-3 склянки
- Мед - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі швидкодіючі - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
У глибокій мисці змішайте мед з водою.
Далі додайте дріжджі. Залиште масу на 10 хвилин, не перемішуючи.
Потім додайте половину масла і сіль. Все ще раз перемішайте.
Після цього частинами підсипати муку, замішуючи тісто.
Додавши всю муку, почніть замішувати тісто руками на присипаної борошном поверхні.
Сформуйте з маси куля. Змастіть його маслом.
Залиште тісто в теплому місці набухати на 30-60 хвилин під рушником. Потім приступайте до приготування піци.