Смачне тісто без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як зробити смачне тісто без дріжджів! Їх нього я зазвичай роблю заготовки для піци. Також можна смажити на сковороді коржі, які потім подавати до східних страв замість хліба.
Це смачне тісто без дріжджів в домашніх умовах виходить майже універсальним: з нього можна приготувати майже все, що побажаєте! правда, якщо збираєтеся піч здобу, раджу воду замінити молоком або рідкими вершками: так тісто буде ніжніше. В іншому ж це практичний рецепт. Беріть на озброєння!
- Борошно - 600 грам
- Маргарин - 50 грам
- Цукор - 25 грам
- Кефір - 100 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка

1. Просеем і змішаємо до однорідності борошно і сіль. Висипаємо гірку, в середині формуємо поглиблення, вливаємо туди кефір. В кефірі розчиняємо соду. Вона повинна піти бульбашками і майже повністю зникнути.

2. Далі вливаємо розтоплене в мікрохвильовці масло з цукром. Я розтоплюю масло з цукром на повній потужності (приблизно хвилину).

3. Тепер замішуємо тісто, додавши воду. Готове однорідне тісто відправимо в холодильник на півгодини.

4. З нього можна зробити такі ось смажені коржики. Спробуйте!