Смачна пшенична каша
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 5 хв.
Кашу найчастіше готують на сніданок або на вечерю, тому вона повинна бути смачна і корисна. Розповідаю, як приготувати смачну пшеничну кашу. Таким же способом можна зварити будь-яку іншу кашу.
Опис приготування:
Кашу подавайте відразу, поки вона ще гаряча. Можна зварити її на молоці або на воді. Додайте до неї спеції або цукор, сухофрукти або горіхи (для солодкого варіанти), овочі і м'ясо. Не залишайте кашу на потім, краще з'їсти все відразу, тому розраховуйте порції. Простий і смачний рецепт відмінного сніданку або вечері.
- Свинина - 350 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Пшенична крупа - 1, 5 склянки
- Гарбуз - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Вода - За смаком(3, 5-4, 5 склянки)
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
1. М'ясо наріжте невеликими шматочками. Очистіть моркву і натріть її на тертці, цибулину наріжте дрібно. Гарбуз очистіть і наріжте невеликими шматочками.
2. В казані розтопіть рослинне масло, викладіть м'ясо і обсмажуйте його пару хвилин, потім додайте цибулю і моркву. Через пару хвилин залийте все окропом (3 склянки) і тушкуйте під закритою кришкою до готовності м'яса.
3. Викладіть в казанок гарбуз, додайте сіль, перець, вершкове масло і доведіть до кипіння, Тушіте 5 хвилин, потім додайте крупу і готуйте ще 15 хвилин під закритою кришкою.
4. Відкрийте кришку і влийте ще 0, 5-1 склянка води, готуйте 10-15 хвилин. Вимкніть вогонь і настоюйте кашу ще 10 хвилин, а потім подавайте до столу.