Смачна гречана каша
(покроковий рецепт з фото)
Варити гречку зовсім нескладно, але потрібно знати деякі правила, щоб все вийшло ідеально. Отже, дивіться, як приготувати смачну гречану кашу. Зробимо з неї ідеальний гарнір.
Деякі додають масло і сіль в гречку відразу після закипання води. По-моєму, це виключно справа смаку. Мені подобається додавати це все в самому кінці.
Наполягаю я кашу, укутавши рушником, щоб вона була розсипчастою. Це ідеально допомагає.
- Гречана крупа - 400 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Спершу гарненько переберіть гречку, щоб позбутися від зіпсованих зерен.
Викладіть гречку в каструлю і влийте туди близько 800 мл води. Я зазвичай варю в пропорції частина гречки на 2 частини води.
Варіть кашу на середньому вогні хвилин 15 після закипання. Потім каструлю накрийте кришкою і укутайте в рушник.
Через 15 хвилин додайте олію, сіль і перемішайте кашу.
Все готово. Подавайте з улюбленим м'ясним блюдом. Ідеально підходить бефстроганов з підливою.