Слойки з ковбасою «Зигзаг»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися ще одним простим і доступним варіантом приготування несолодкої випічки з листкового тіста. На цей раз це будуть невеликі булочки з ковбасою у вигляді зигзагів. Буде смачно!
Рецепт, як приготувати слойки з ковбасою «Зигзаг», не складніше приготування будь-яких інших слоек. Єдине завдання мого рецепту - показати ще один варіант загортання і формування слоек. Зигзаги з ковбасою виходять, Крім того, що смачними, так ще і дуже красивими. Так і хочеться з'їсти одну, а то і кілька. Не боріться зі своїми бажаннями, а печіть відразу побільше таких слоек!
- Листкове тісто - 500 грам
- Варена ковбаса - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Листкове тісто вийміть заздалегідь з холодильника, щоб воно встигло злегка розморозитися. До речі, для цього рецепта можна використовувати як листкове, так і слоено-дріжджове тісто. Мені більше подобається другий варіант, слойки тоді виходять ніжніше і смачніше.
Ковбасу порізати тонкими кружечками, можна купити вже порізану ковбасу в магазині або попросити продавця порізати її. Але я з успіхом порізала ковбасу і сама, головне: ніж повинен бути великим і гострим.
Тісто тонко розкачати тісто. Підберіть круглу форму діаметром рівну діаметру ковбаси. Я використовую металеву форму, але можна підібрати підходяще блюдечко, чашку і т.Д. Видавіть кружечки з тіста, їх повинно вийти рівно в 2 рази більше, ніж кружечків ковбаси.
Кожен скибочку ковбаси покладіть між двома кружечками тесту. Потім зробіть надрізи, як показано на фото. Вийде своєрідний зигзаг. Трохи розтягніть його в сторони.
Перекладіть зигзаги на деко, застелене пергаментом, змастіть збитим яйцем і присипте кунжутом.
Запікайте слойки в духовці, розігрітій до 180 градусів, 20 хвилин. Подавайте гарячими, їжте із задоволенням!