Слойки з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Слойки з грибами - це смачно, швидко і дешево. Любителі грибних страв по достоїнству оцінять цю випічку.
Найчастіше слойки з грибами я печу восени - в саму грибну пору. Це так смачно - свіжозібране обсмажені гриби, легке і хрустке листкове тісто. Такі слойки особливо гарні до вечірнього чаю. Клопоту з їх приготуванням практично ніяких, готуються вони швидко, тісто в морозилці у мене є завжди. Розповідаю, як приготувати слойки з грибами.
1. Дістаємо з морозилки листкове тісто і залишаємо розморожувати при кімнатній температурі.
2. Гриби чистимо, миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Печериці і гливи я не відварюю, а ось гриби з лісу рекомендую проварити хвилин 10-15. Потім грибний відвар злити.
3. Цибуля чистий, моєму і дрібно нарізаємо.
4. Обсмажуємо гриби на рослинній олії разом з цибулею до готовності, солимо і перчимо.
5. Пора зайнятися тестом. Злегка розгортаємо пласт тесту і нарізаємо на квадрати зі сторонами приблизно 10 з 10 см.
6. У центр кожного квадрата викладаємо начинку і формуємо слойки. Можна зробити їх трикутними, можна заліпити конвертиком, а можна зробити так, як у мене на фото. Мені більше подобаються відкриті слойки з грибами - у відкритих слойки начинка виходить сухіше.
7. Викладаємо слойки на деко і випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 градусів до рум'яної скоринки.
Смачного!
- Готове листкове тісто - 400 грам
- Гриби - 300 грам (будь-які)
- Цибуля - 1 штука (ріпчаста або цибуля-порей)
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
1. Дістаємо з морозилки листкове тісто і залишаємо розморожувати при кімнатній температурі.
2. Гриби чистимо, миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Печериці і гливи я не відварюю, а ось гриби з лісу рекомендую проварити хвилин 10-15. Потім грибний відвар злити.
3. Цибуля чистий, моєму і дрібно нарізаємо.
4. Обсмажуємо гриби на рослинній олії разом з цибулею до готовності, солимо і перчимо.
5. Пора зайнятися тестом. Злегка розгортаємо пласт тесту і нарізаємо на квадрати зі сторонами приблизно 10 з 10 см.
6. У центр кожного квадрата викладаємо начинку і формуємо слойки. Можна зробити їх трикутними, можна заліпити конвертиком, а можна зробити так, як у мене на фото. Мені більше подобаються відкриті слойки з грибами - у відкритих слойки начинка виходить сухіше.
7. Викладаємо слойки на деко і випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 градусів до рум'яної скоринки.
Смачного!