Слойки з листкового тіста з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите листкове тісто і готові запікати його з найрізноманітнішими начинками, тоді не проходите мимо цього рецепта. Я покажу, як приготувати апетитні і соковиті слоечки.
У слойки з листкового тіста з куркою і грибами я використовую відварне філе і смажені шампіньйони. Але при бажанні завжди можна експериментувати з начинкою. Рекомендую обов'язково додати трохи сметани, тоді слойки буде соковитіше. Вони хороші теплими, холодними, будинки і на природі.
- Тісто листкове - 500 грам
- Куряче філе - 1 штука
- Печериці - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Жовток - 1 штука
- Крем - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Кунжут - За смаком
Насамперед потрібно розморозити тісто (я використовую магазинне). Філе промийте і відправте варитися в підсоленій воді.
Очистіть і подрібніть цибулину, викладіть на сковороду з рослинним маслом і обсмажте до прозорості.
Вимийте, обсушити і подрібніть гриби. Додайте до цибулі. Смажте на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин.
Відварену грудку трохи остудіть, наріжте кубиками і викладіть на сковороду.
Посоліть і поперчіть за смаком.
Додайте сметану.
Все ретельно перемішайте. Готову начинку потрібно остудити.
На робочу поверхню викладіть листкове тісто. Трохи розкачайте, наріжте квадратами. Зробіть невеликі надрізи ось таким чином.
Викладіть на одну половину начинку, набір і пряника кінець.
Змастіть слойки жовтком і присипте кунжутом. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку.
Запікайте 25-30 хвилин до рум'яності.
При подачі такі слойки можна доповнити пікантним соусом. Смачного!