Рецепт Сливовий торт фото

Сливовий торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Слива
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Мені до душі поєднання солодкого тіста і кисло-солодкої начинки. Тому для начинки в випічку я часто вибираю яблука, малину, смородина або басейн, наприклад. Виходять соковиті і дуже смачні варіації.

Опис приготування:

Ви можете експериментувати зі схожими рецептами. Міняти крем і додавання і брати різні фрукти. Я ж вам описала, як приготувати сливовий пиріг на бісквітних коржах. А ще в складі є бананове суфле. Не бійтеся, все не так складно, як може здатися. Тільки будьте уважні і чітко дотримуйтесь кроків.

  • Цукор - 325 грам(250 г - в тісто, 60 г - в суфле, 15 г - до слив)
  • Слива - 400 грам
  • Молоко - 180 мілілітрів
  • Яйце - 5 штук(3 шт - в тісто, 2 шт - в суфле)
  • Крем - 1 Склянка
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Кориця мелена - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика мелена - 1 Чайна ложка
  • Какао - 1 Ст. Ложка
  • Банан - 2 штуки
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Цедра лимону - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - За смаком
сливовий торт - фото крок 1
Сливу промийте, розріжте на великі частини і позбавте від кісточок. Викладіть плоди в каструлю разом з водою і цукром. Варіть сливи пару хвилин. Відкладіть їх остигати.
сливовий торт - фото крок 2
Зробіть тісто. Збийте яйце. Потім додайте до них сметану, просіяне борошно, какао, розпушувач, корицю, цукор і гвоздику. Замішайте тісто. Влийте його в форму для випічки, змащену маслом. Запікайте бісквіт 50 хвилин при 180 градусах.
сливовий торт - фото крок 3
Коли коржі охолонуть, розріжте їх уздовж. А поки займіться суфле. Банан перетворите в пюре. Додайте до нього лимонний сік. Окремо збийте жовтки, а в іншому посуді білки. У каструлі змішайте цедру з цукром, мускатним горіхом, молоком, сіллю і крохмалем. Варіть суміш до загустіння.
сливовий торт - фото крок 4
Потім жовтки додайте в молочну масу. Додайте масло, ванілін, банани і білки. Каструльку з майбутнім суфле поставте на каструлю з водою. Приберіть в такому вигляді в духовку на 30 хвилин при 180 градусах. Суфле намажте на коржі.
сливовий торт - фото крок 5
На один шар викладіть сливи. Закрийте його другим коржем. Торт посипте цукровою пудрою. Залиште його мінімум на 1 годину в холодильнику. Приємного чаювання!

Схожі рецепти