Сливовий торт
(покроковий рецепт з фото)
Мені до душі поєднання солодкого тіста і кисло-солодкої начинки. Тому для начинки в випічку я часто вибираю яблука, малину, смородина або басейн, наприклад. Виходять соковиті і дуже смачні варіації.
Ви можете експериментувати зі схожими рецептами. Міняти крем і додавання і брати різні фрукти. Я ж вам описала, як приготувати сливовий пиріг на бісквітних коржах. А ще в складі є бананове суфле. Не бійтеся, все не так складно, як може здатися. Тільки будьте уважні і чітко дотримуйтесь кроків.
- Цукор - 325 грам(250 г - в тісто, 60 г - в суфле, 15 г - до слив)
- Слива - 400 грам
- Молоко - 180 мілілітрів
- Яйце - 5 штук(3 шт - в тісто, 2 шт - в суфле)
- Крем - 1 Склянка
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Гвоздика мелена - 1 Чайна ложка
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Банан - 2 штуки
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Цедра лимону - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - За смаком
Сливу промийте, розріжте на великі частини і позбавте від кісточок. Викладіть плоди в каструлю разом з водою і цукром. Варіть сливи пару хвилин. Відкладіть їх остигати.
Зробіть тісто. Збийте яйце. Потім додайте до них сметану, просіяне борошно, какао, розпушувач, корицю, цукор і гвоздику. Замішайте тісто. Влийте його в форму для випічки, змащену маслом. Запікайте бісквіт 50 хвилин при 180 градусах.
Коли коржі охолонуть, розріжте їх уздовж. А поки займіться суфле. Банан перетворите в пюре. Додайте до нього лимонний сік. Окремо збийте жовтки, а в іншому посуді білки. У каструлі змішайте цедру з цукром, мускатним горіхом, молоком, сіллю і крохмалем. Варіть суміш до загустіння.
Потім жовтки додайте в молочну масу. Додайте масло, ванілін, банани і білки. Каструльку з майбутнім суфле поставте на каструлю з водою. Приберіть в такому вигляді в духовку на 30 хвилин при 180 градусах. Суфле намажте на коржі.
На один шар викладіть сливи. Закрийте його другим коржем. Торт посипте цукровою пудрою. Залиште його мінімум на 1 годину в холодильнику. Приємного чаювання!